Τρίτη 16 Δεκέμβρη 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 29
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
ΔΥΤΙΚΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Συσπειρώνονται στο μπλόκο της Χαλκηδόνας

Σε αποκλεισμό της παλαιάς Εθνικής Οδού Θεσσαλονίκης - Βέροιας, στο ύψος της Χαλκηδόνας, προχώρησαν χτες και προχτές και για περίπου μια ώρα οι αγρότες της Δυτικής Θεσσαλονίκης, που βρίσκονται σε κινητοποιήσεις από τις 3 Δεκέμβρη. Καθημερινά στο μπλόκο προστίθενται και άλλοι συνάδελφοί τους που φτάνουν από τα γειτονικά χωριά με τα τρακτέρ και τα αγροτικά τους μηχανήματα. Η συντονιστική τους επιτροπή αγώνα, που συναντήθηκε χτες με βουλευτές της Β΄ Θεσσαλονίκης, δηλώνει ότι τα νοικοκυριά τους βρίσκονται σε οικονομικό αδιέξοδο και ζητά κατώτερες εγγυημένες τιμές για τα προϊόντα τους, στρεμματικές αποζημιώσεις για τις ζημιές που προκλήθηκαν από καιρικά φαινόμενα, ρύθμιση των χρεών τους, μείωση του ΦΠΑ και αφορολόγητο πετρέλαιο.

Στο μεταξύ, αύριο συγκεντρώνονται στον Αξιό οι κτηνοτρόφοι της Κεντρικής Μακεδονίας, μετά από πρωτοβουλία του Κτηνοτροφικού Συλλόγου Νομού Πέλλας. Χτες, πραγματοποιήθηκε σύσκεψη των αγροτοκτηνοτρόφων των Σερρών όπου συζητήθηκε η μαζική μετάβαση των παραγωγών του νομού στην κινητοποίηση. Με τον ίδιο τρόπο γίνονται συσκέψεις και σε άλλους νομούς.

Ακόμη χτες στο Νομό Σερρών έγιναν δύο συγκεντρώσεις αγροτών. Με κύριο αίτημα την ενίσχυση του αγροτικού τους εισοδήματος χτες το μεσημέρι αγρότες με τα τρακτέρ τους συγκεντρώθηκαν στον κόμβο του Λευκώνα προς Σιδηρόκαστρο και κατευθύνθηκαν στον Προμαχώνα. Επίσης, αγρότες του νομού κατευθύνθηκαν στη γέφυρα του Στρυμόνα, όπου παρέταξαν στις άκρες του δρόμου τα τρακτέρ τους.

Οι αγρότες της Εορδαίας

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας και συμβολικό αποκλεισμό της οδού Πτολεμαΐδας - Κοζάνης, στο ύψος του κόμβου της ΑΕΒΑΛ, πραγματοποίησαν χτες το πρωί οι αγρότες της Εορδαίας, διαμαρτυρόμενοι για τις εξευτελιστικές τιμές που δίνουν οι έμποροι, που είναι κατώτερες από το κόστος παραγωγής, με συνέπεια να μένουν απούλητα τα σιτηρά της περιοχής.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ