Πέμπτη 23 Δεκέμβρη 1999
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 20
ΠΑΙΔΕΙΑ
6ο ΕΛ ΚΟΡΥΔΑΛΛΟΥ
Απαιτούν από μαθητές να δώσουν κατάθεση

Οι προσπάθειες τρομοκράτησης των αγωνιζόμενων μαθητών συνεχίζονται σε πολλά σχολεία, συχνά μάλιστα οι αστυνομικές και εισαγγελικές αρχές επιμένουν σ' αυτό το «έργο» εντελώς αδικαιολόγητα. Μια από αυτές τις περιπτώσεις είναι και το 6ο Ενιαίο Λύκειο Κορυδαλλού, μαθητές του οποίου κλήθηκαν να καταθέσουν στο Πολυδύναμο Αστυνομικό Τμήμα Κερατσινίου.

Την περασμένη Δευτέρα αστυνομία και εισαγγελέας επενέβησαν στο σχολείο που βρισκόταν σε κατάληψη, ζήτησαν από μαθητές που βρέθηκαν μπροστά τους τα ονόματά τους, ενώ προχώρησαν σε προσαγωγή στο τμήμα ενός φοιτητή που ήταν έξω από το σχολείο, για εξακρίβωση στοιχείων...

Χρησιμοποιώντας τα ονόματα τεσσάρων μαθητών που πήρε η αστυνομία, τους κάλεσε την ίδια μέρα τηλεφωνικά, να μεταβούν στο τμήμα για να δώσουν κατάθεση. Γονείς και καθηγητές του 6ου ΕΛ πραγματοποίησαν προχτές παράσταση διαμαρτυρίας στο αστυνομικό τμήμα γι' αυτό το θέμα. Ομως η αστυνομία επιμένει να καταθέσουν οι μαθητές, παρόλο που έχουν σταματήσει την κατάληψη και συνεχίζουν μαζικά τον αγώνα τους με αποχή.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ