Πέμπτη 23 Δεκέμβρη 1999
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 20
ΠΑΙΔΕΙΑ
ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΠΕΡΑΜΑΤΟΣ
Απαιτεί την απόσυρση των αντιεκπαιδευτικών νόμων

Το θέμα της πράξης νομοθετικού περιεχομένου, καθώς και οι συνέπειες από την εφαρμογή των νόμων 2525 και 2640 στην Παιδεία, απασχόλησαν για μια ακόμα φορά το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Περάματος, στη συνεδρίαση του οποίου παραβρέθηκαν και εκπρόσωποι των φορέων της Παιδείας.

Μετά από συζήτηση το Δημοτικό Συμβούλιο αποφάσισε ότι τα σχολεία πρέπει να είναι χώροι διαμόρφωσης ελεύθερων και δημιουργικών προσωπικοτήτων και απαιτεί την απόσυρση της αντιδημοκρατικής πράξης νομοθετικού περιεχομένου που μετατρέπει τα σχολεία από χώρους δημοκρατίας, ελευθερίας και μόρφωσης σε χώρους τρομοκρατίας όπου εισαγγελείς και αστυνομία μπορούν να συλλαμβάνουν ανήλικους μαθητές, αλλά και εκπαιδευτικούς και γονείς. «Αποφασίζουμε να μην επιτρέψουμε στην πόλη μας την υλοποίηση αυτής της πράξης, τη χρήση βίας και τρομοκρατίας στα σχολεία», τονίζει ο δήμαρχος Γιάννης Πατσιλινάκος.

Εκτιμώντας εξάλλου τα αποτελέσματα της εφαρμογής των νόμων 2525 και 2640, το Δημοτικό Συμβούλιο επισήμανε ότι δυο χρόνια μετά την εφαρμογή τους υπάρχουν τραγελαφικά αποτελέσματα. Το 50% των μαθητών εκδιώχθηκαν από τα λύκεια της πόλης και οδηγήθηκαν στα ΤΕΕ που λειτουργούν με τρομερές ελλείψεις. Λόγω έλλειψης εκπαιδευτικών γίνεται μάθημα μόνο μία έως τρεις ώρες της ημέρα. Υπάρχει παντελής έλλειψη βιβλίων, αναλυτικών προγραμμάτων και επαγγελματικής κατοχύρωσης. «Για όλα αυτά ζητάμε την απόσυρση των νόμων 2525 και 2640. Ζητάμε να ξεκινήσει συζήτηση με τους εμπλεκόμενους φορείς για μια Παιδεία που: Ολα τα ελληνόπουλα θα παρακολουθούν ένα 12χρονο ενιαίο, δημόσιο σχολείο. Θα αποδεσμευτεί η εισαγωγή στα ΑΕΙ-ΤΕΙ από την 12χρονη Παιδεία. Θα υπάρχουν μαζικοί διορισμοί εκπαιδευτικών από την επετηρίδα. Θα δημιουργηθούν ολιγομελή τμήματα για πραγματική εκπαίδευση. Ολα αυτά θα καλυφθούν από μια γενναία κρατική επιχορήγηση για την Παιδεία», υπογραμμίζει ο Γιάννης Πατσιλινάκος.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ