Τετάρτη 17 Δεκέμβρη 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΠΑΙΔΕΙΑ
ΠΑΜΕ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ
«Να κατέβουμε μαζί με τους μαθητές στο δρόμο»

«Η θέση των εκπαιδευτικών είναι δίπλα στους αγωνιζόμενους μαθητές μας». Αυτό τονίζει το ΠΑΜΕ Εκπαιδευτικών σε ανακοίνωσή του για τις πρόσφατες εξελίξεις και τον προσανατολισμό του κινήματος, σημειώνοντας ανάμεσα σε άλλα ότι «οι αγώνες μας πρέπει να είναι οργανωμένοι και περιφρουρημένοι, με τέτοια πολιτικά χαρακτηριστικά που να αναδεικνύουν την ουσία της κυρίαρχης πολιτικής και να συσπειρώνουν με αιτήματα πάλης που ικανοποιούν τις σύγχρονες λαϊκές ανάγκες».

Το ΠΑΜΕ Εκπαιδευτικών καταγγέλλει τις μεθοδεύσεις της κυβέρνησης, λέγοντας: «Η κυβέρνηση και το Υπουργείο Παιδείας καλεί τους εκπαιδευτικούς να γίνουν δίαυλοι εγκαθίδρυσης της ηρεμίας και ιδεολογικής αποκατάστασης της τάξης. Είναι η ίδια η κυβέρνηση που από το Νοέμβρη μέχρι και σήμερα καλούσε στη ΓΑΔΑ διευθυντές, εκπαιδευτικούς και γονείς να καταδώσουν τους αγωνιζόμενους μαθητές! Να πάμε κόντρα στην επιδίωξη της κυβέρνησης το σχολείο να γίνει χώρος κατήχησης και καταδίκης της βίας γενικά και αόριστα προκειμένου να αφοπλιστεί το κίνημα από την εναντίωσή του με τους αστικούς σχεδιασμούς, να μετατρέψουμε το μάθημά μας σε χώρο αποκάλυψης της ταξικής φύσης της κυβερνητικής πολιτικής, που πλήττει τους εργαζόμενους γονείς των μαθητών μας, να αποκαλύψουμε την ταξικότητα της βίας, το ρόλο της στην ιστορία. Να ενθαρρύνουμε τους μαθητές μας να αγωνιστούν γι' αυτά που τους καίνε, να κατέβουμε μαζί τους στο δρόμο, χωρίς ηγεμονισμούς και καπελώματα. Σεβόμαστε τα όργανα του μαθητικού κινήματος που μέσα από συλλογικές διαδικασίες ανδρώθηκαν μέσα στην αντιπαράθεση με τις κυβερνήσεις της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ και δεν είναι κατασκευάσματα μιας χρήσης», σημειώνει το ΠΑΜΕ Εκπαιδευτικών.

Το ΠΑΜΕ Εκπαιδευτικών απευθύνεται στους εκπαιδευτικούς τονίζοντας ότι «απέναντί μας έχουμε την κοινή πολιτική κεφαλαίου - ΕΕ - ΝΔ - ΠΑΣΟΚ, η οποία δεν αντιμετωπίζεται ούτε με ξεσπάσματα, ούτε με τυφλά χτυπήματα, ούτε με καλέσματα να πέσει η "δεξιά κυβέρνηση" για να έρθει η πράσινη διαχείριση» και αναφέρεται στα χαρακτηριστικά που πρέπει να έχουν οι αγώνες τους. «Οι ανεπίσημοι κατασταλτικοί μηχανισμοί του αστικού κράτους - κουκουλοφόροι δεν είναι μέρος του κινήματος», σημειώνει το ΠΑΜΕ Εκπαιδευτικών, «γι' αυτό απαιτείται πολιτική, ιδεολογική και οργανωτική απομόνωσή τους. Οποιος δεν παίρνει μέτρα γι' αυτό, υπονομεύει το κίνημα», σημειώνει το ΠΑΜΕ Εκπαιδευτικών και αναφέρεται στη στάση των ηγεσιών σε ΔΟΕ - ΟΛΜΕ (ΠΑΣΚ - ΣΥΝ/ΣΥΡΙΖΑ - ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ) που «ρίχνουν υποκριτικά το σύνθημα της ενότητας. Ομως καμία ενότητα δεν μπορεί να υπάρξει με αυτούς που:

  • Ρίχνουν το σύνθημα "να πέσει η κυβέρνηση της δεξιάς", διευκολύνοντας την προεκλογική τακτική του ΠΑΣΟΚ για άλλη μια φορά!
  • Αρνήθηκαν να προχωρήσουν σε κήρυξη 24ωρης απεργίας για τις 18 Δεκέμβρη στην ΟΛΜΕ και σχεδίασαν κινητοποιήσεις που είχαν προαναγγελθεί από ΜΜΕ ("Ελευθεροτυπία") χωρίς απόφαση των οργάνων του κινήματος! Αρνήθηκαν την απεργία και στη ΔΟΕ (ΠΑΣΚ - ΔΑΚΕ) και κατέληξαν να αποφασίσουν απλώς στάση εργασίας (ΠΑΣΚ - ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ).
  • Αποδέχονται να παρεισφρέουν στις πορείες κουκουλοφόροι και δεν περιφρουρούν τους αγώνες, δίνοντας άλλοθι στο προβοκάρισμα του κινήματος. Θεωρούν ότι οι κουκουλοφόροι είναι μέρος του κινήματος!
  • Συμμετέχουν στην προσπάθεια καπελώματος του μαθητικού κινήματος, υπονομεύοντας τα Συντονιστικά Αγώνα (που συσπειρώνουν μαζικά τους μαθητές)!», τονίζει το ΠΑΜΕ Εκπαιδευτικών.

«Οι τελευταίες εξελίξεις αποδείξανε άλλη μια φορά ότι οι αγώνες μας μπορούν να γίνουν νικηφόροι μόνο αν στοχεύουν την ουσία της κυβερνητικής πολιτικής, όταν δεν ενσωματώνονται στα σενάρια της δικομματικής - διπολικής εναλλαγής», αναφέρει το ΠΑΜΕ, σημειώνοντας ανάμεσα σε άλλα ότι «μπροστά στην κρίση που έρχεται, το πρώτο μέτρο που πρέπει να πάρουμε είναι να περιορίσουμε τη δύναμη των παρατάξεων που συναινούν στην αστική πολιτική (ΝΔ - ΠΑΣΟΚ), που αφοπλίζουν και αποπροσανατολίζουν τους αγώνες μας (ΣΥΝ/ΣΥΡΙΖΑ - ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ) και που όλοι μαζί εναλλάσσονται στις πλειοψηφίες σε ΔΟΕ - ΟΛΜΕ».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ