Τετάρτη 17 Δεκέμβρη 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΠΑΙΔΕΙΑ
ΦΟΙΤΗΤΕΣ - ΣΠΟΥΔΑΣΤΕΣ
Νέες κινητοποιήσεις με μαθητές κι εργάτες

Σήμερα στις 6.30 μ.μ. με το ΠΑΜΕ, αύριο στις 12 το μεσημέρι με τους μαθητές

Να δοθεί απάντηση στην αντιλαϊκή πολιτική και την καταστολή, στις νέες αντεργατικές ρυθμίσεις και την οδηγία για τη διευθέτηση του χρόνου εργασίας, αλλά και σε όλους αυτούς που επιδιώκουν τον αποπροσανατολισμό του αγώνα και δίνουν αβάντες σε αλλαγή της διαχείρισης του ίδιου αντιλαϊκού σχεδιασμού, καλεί φοιτητές και σπουδαστές η ΠΚΣ και μέσα στις συνελεύσεις των συλλόγων.

Η ΠΚΣ με μαχητικότητα προβάλλει στους συλλόγους το διεκδικητικό πλαίσιο που ανταποκρίνεται στις πραγματικές ανάγκες φοιτητών και σπουδαστών και απευθύνει το δυναμικό κάλεσμα για το κοινό συλλαλητήριο μαθητών - φοιτητών - σπουδαστών την Πέμπτη στις 12 το μεσημέρι στην Ομόνοια και για μαζική παρουσία φοιτητών - σπουδαστών στα σημερινά συλλαλητήρια που οργανώνει το ΠΑΜΕ για να διεκδικήσουν οι νέοι δουλειά με δικαιώματα.

Με νέες αποφάσεις γενικών συνελεύσεων και με πλήθος Επιτροπών Αγώνα, η ΠΚΣ δίνει τον τόνο της αντιπαράθεσης με την κυρίαρχη πολιτική και καλεί φοιτητές και σπουδαστές να δώσουν με μαζικούς και οργανωμένους αγώνες απάντηση σε όλους όσοι προσπαθούν να εγκλωβίσουν τις διεκδικήσεις της νεολαίας σε σενάρια εναλλαγής της ίδιας αντιλαϊκής πολιτικής.

Μέχρι στιγμής αποφάσεις με τέτοιο πλαίσιο πάλης έχουν πάρει οι φοιτητικοί και σπουδαστικοί σύλλογοι: Πανεπιστημίου Πειραιά, ΣΓΤΚΣ, Νηπιαγωγών, Πολιτικών Μηχανικών και Φιλοσοφίας Πάτρας, Τεχνολογίας Τροφίμων και Τεχνολογίας Γεωργίας ΤΕΙ Θεσσαλονίκης, ΣΤΕΦ Χαλκίδας, Ζωικής Παραγωγής και Φυτικής Παραγωγής Βόλου, Κτηνιατρικής Καρδίτσας.

Στις συζητήσεις στις σχολές, οι δυνάμεις της ΕΑΑΚ και του ΣΥΝ, με ένα ρεσιτάλ βερμπαλισμών και θεατρινισμών, επιδιώκουν να αποπροσανατολίσουν τους αγώνες των φοιτητών και να τους εγκλωβίσουν καθώς μιλούν για το «κίνημα των κινημάτων» χωρίς όμως να λένε ούτε ενάντια σε ποια πολιτική πρέπει να κινητοποιηθούν οι φοιτητές, ούτε με ποια αιτήματα και στόχους. Είναι χαρακτηριστικό ότι οι παραπάνω δυνάμεις δεν έχουν τίποτα να «προσάψουν» στην πολιτική του ΠΑΣΟΚ, όχι μόνο στους συλλόγους που κατεβαίνουν σε κοινά πλαίσια, αλλά και εκεί που δεν κατεβαίνουν μαζί...

  • Στο ΤΕΙ Αρτας η σχολή Λαϊκής Παραδοσιακής Μουσικής βρίσκεται σε κατάληψη μετά από επαναλαμβανόμενες μαζικές συνελεύσεις των σπουδαστών. Οι σπουδαστές παλεύουν ενάντια στην πολιτική εμπορευματοποίησης και ιδιωτικοποίησης της ανώτατης εκπαίδευσης, συνολικά της Παιδείας, διεκδικώντας πτυχία με αξία, δουλειά με δικαιώματα. Χτες έκαναν κατάληψη της διοίκησης του ιδρύματος και απέκλεισαν συμβολικά το εστιατόριο, μοιράζοντας δωρεάν μερίδες φαγητό στους σπουδαστές. Αντιπροσωπεία των σπουδαστών συμμετείχε και στην αγροτική κινητοποίηση που έγινε στη γέφυρα Καλογήρου, ενώ σήμερα θα συμμετέχουν στο συλλαλητήριο του ΠΑΜΕ.

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ