Τετάρτη 17 Δεκέμβρη 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΠΑΙΔΕΙΑ
ΜΑΘΗΤΕΣ
Σήμερα διαδηλώνουν μαζί με τους εργάτες
  • Σήμερα στις 6 το απόγευμα στην Ομόνοια οι μαθητές της Αθήνας μαζί με τους εργάτες, στις 6.30 τα σχολεία του Πειραιά στον Ηλεκτρικό Σταθμό και σε κάθε πόλη στις συγκεντρώσεις του ΠΑΜΕ. Στη Θεσσαλονίκη στις 6.30 στο άγαλμα Βενιζέλου
  • Αύριο, οι μαθητές της Αθήνας και του Πειραιά διαδηλώνουν στις 12 το μεσημέρι μαζί με φοιτητές και σπουδαστές στην Ομόνοια
  • Μεγάλο συλλαλητήριο έγινε χτες στη Θεσσαλονίκη

Από το χτεσινό συλλαλητήριο στη Θεσσαλονίκη

Motion Team

Από το χτεσινό συλλαλητήριο στη Θεσσαλονίκη
Πάνω από 25 σχολεία της Αθήνας έχουν ανταποκριθεί στο κάλεσμα του Συντονιστικού Αγώνα Σχολείων Αθήνας και έχουν πάρει απόφαση να διαδηλώσουν σήμερα στις 6 το απόγευμα, στην Ομόνοια, μαζί με τους εργάτες, μαζί με το ΠΑΜΕ. Αντίστοιχα, οι μαθητές του Πειραιά διαδηλώνουν σήμερα, στις 6.30 μ.μ. στον Ηλεκτρικό Σταθμό.

Αύριο οι μαθητές Αθήνας και Πειραιά διαδηλώνουν στις 12 το μεσημέρι, μαζί με τους φοιτητές και τους σπουδαστές, στην Ομόνοια. Ανάλογη είναι η εικόνα και στις περισσότερες πόλεις της Ελλάδας, όπου οι μαθητές συμμετέχουν στις σημερινές συγκεντρώσεις του ΠΑΜΕ και προγραμματίζουν κινητοποιήσεις για την Πέμπτη.

Σχεδόν καθημερινά οι μαθητές πραγματοποιούν γενικές συνελεύσεις, συνεδριάζουν στα τοπικά συντονιστικά τους, προχωρούν σε καταλήψεις ή αποχές από τα μαθήματα, πραγματοποιούν πολύμορφες κινητοποιήσεις σε κάθε σχολείο, σε κάθε γειτονιά και καλούν γονείς και εργαζόμενους να σταθούν δίπλα τους, στον αγώνα για Ενιαία Δημόσια και Δωρεάν Παιδεία για όλους.

Την ίδια ώρα οι μαθητές στέλνουν μήνυμα σε εκείνους που κάνουν γαργάρα τα αιτήματα του μαθητικού κινήματος που έρχονται σε ρήξη με την εφαρμοζόμενη αντιεκπαιδευτική πολιτική και θέλουν να το περιορίσουν σε αντικυβερνητικό καυγά, κόντρα στη ΝΔ αλλά μαζί με το ΠΑΣΟΚ, το οποίο όμως έχει ακριβώς την ίδια πολιτική. Η σχετική απάντηση ήρθε από ένα μαθητή στις τελευταίες κινητοποιήσεις: «Γιατί, και η κυβέρνηση να πέσει, τι θα αλλάξει; Μια από τα ίδια θα είναι. Θα έρθει μια άλλη που θα υλοποιεί την ίδια πολιτική. Ε, και; Πάλι προβλήματα και τρέξιμο θα έχουμε, πάλι επιχειρήσεις θα μπαινοβγαίνουν στα σχολεία, πάλι ελεύθερος χρόνος δε θα περισσεύει, πάλι φροντιστήρια θα πληρώνουμε, πάλι εισαγγελείς θα μας την "πέφτουν", πάλι...».


Motion Team

Με Γενικές Συνελεύσεις, Τοπικά Συντονιστικά με μεγάλη συμμετοχή εκλεγμένων εκπροσώπων των μαθητών και αποκλεισμούς δρόμων στη Νίκαια και στον Κορυδαλλό, συνέχισε και χτες τις κινητοποιήσεις και το Συντονιστικό Αγώνα Σχολείων Πειραιά, διεκδικώντας το δικαίωμα στη μόρφωση. Και στις χτεσινές αγωνιστικές διεργασίες των μαθητών διάχυτη ήταν η αποφασιστικότητά τους να συνεχίσουν τις κινητοποιήσεις, διεκδικώντας το πλαίσιο των αιτημάτων που θέτει το Συντονιστικό Αγώνα.

Χτες, σήμερα και αύριο, σε πολλές πόλεις

Στη Θεσσαλονίκη, μεγάλο συλλαλητήριο για να σταματήσει η τρομοκρατία, η αστυνομοκρατία και η ποινικοποίηση των μαθητικών και λαϊκών αγώνων, πραγματοποίησαν χτες το μεσημέρι μαθητές και φοιτητές της πόλης. Με κύρια συνθήματα «Αγώνας, ρήξη, ανατροπή, η ιστορία γράφεται με ανυπακοή», «Πάλη οργανωμένη, πάλη ταξική - Αυτή είναι η απάντηση στην καταστολή», οι νέοι και νέες της Θεσσαλονίκης με ιδιαίτερη μαχητικότητα διαδήλωσαν στους δρόμους της πόλης με κατάληξη το υπουργείο Μακεδονίας - Θράκης, ενώ έδωσαν ραντεβού για σήμερα στο συλλαλητήριο του ΠΑΜΕ και αύριο στη συναυλία και την κινητοποίηση μαζί με τους φοιτητές.

Στην Αλεξανδρούπολη, την Πέμπτη στις 12 το μεσημέρι πραγματοποιείται μαθητικό συλλαλητήριο στο 3ο Λύκειο, ενώ αύριο μαθητές και φοιτητές συμμετέχουν στο συλλαλητήριο του ΠΑΜΕ.

Στην Κατερίνη και στις Σέρρες χτες το βράδυ τα Συντονιστικά των σχολείων των πόλεων αυτών αποφάσιζαν για τη συμμετοχή τους στα συλλαλητήρια του ΠΑΜΕ και τα μαθητικά συλλαλητήρια την Πέμπτη. Επίσης οι μαθητές του Λυκείου Πολυκάστρου Κιλκίς αποφάσισαν για σήμερα πορεία στους δρόμους της πόλης.

Στην Κοζάνη, το Συντονιστικό των Σχολείων και η ΠΚΣ αποφάσισε συλλαλητήριο την Πέμπτη, στις 12 το μεσημέρι, στην κεντρική πλατεία. Επίσης την Πέμπτη, το Συντονιστικό των σχολείων της Φλώρινας πραγματοποιεί συγκέντρωση στις 12 το μεσημέρι στην κεντρική πλατεία.

Χτες βγήκαν στους δρόμους και οι μαθητές στο Ρέθυμνο που με κάλεσμα του Συντονιστικού Αγώνα Σχολείων συγκεντρώθηκαν το πρωί στο Δημαρχείο και μετά έκαναν πορεία στους κεντρικούς δρόμους της πόλης. Πολλά είναι τα σχολεία που εξακολουθούν να τελούν υπό κατάληψη σε ολόκληρη την Κρήτη, ενώ αρκετά είναι ακόμα αυτά που καθημερινά με γενικές συνελεύσεις που πραγματοποιούν προχωρούν σε αποχή από τα μαθήματα.

Και στα Γιάννενα οι μαθητές κάνουν καταλήψεις, αποχές, γενικές συνελεύσεις και σήμερα πραγματοποιείται νέα κινητοποίηση στις 11 π.μ. στην Ακαδημία, όπου καλεί το Συντονιστικό των Μαθητών.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ