Παρασκευή 19 Δεκέμβρη 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 27
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΔΣΑ
Προειδοποίηση στους «τηλεδικηγόρους»

Παρέμβαση και σαφή προειδοποίηση κάνει για άλλη μια φορά ο Δικηγορικός Σύλλογος Αθηνών (ΔΣΑ) για να σταματήσουν «οι τηλεδίκες» από τα «τηλεοπτικά παράθυρα» σε υποθέσεις που εκκρεμούν στα δικαστήρια.

Σε ανακοίνωσή του, ο ΔΣΑ αναφέρει ότι οι δικηγόροι θα πρέπει να τηρούν τη μυστικότητα της προδικασίας και κάνει λόγο για «εκδηλούμενες από συνηγόρους συμπεριφορές, που θα κριθούν τελικά από τα αρμόδια πειθαρχικά όργανα του Δικηγορικού Συλλόγου», ενώ υπενθυμίζει ότι ο δικηγόρος «πρέπει να τηρεί την προσήκουσα ευπρέπεια και μετριότητα εκφράσεων κατά τον γραπτό και προφορικό του λόγο».

Παράλληλα, ο Σύλλογος τονίζει ότι το δικαίωμα υπεράσπισης είναι «ιερό» και κάθε κατηγορούμενος, ακόμη και αν έχει διαπράξει το απεχθέστερο έγκλημα, έχει το δικαίωμα πρόσληψης συνηγόρου και μάλιστα με την οικονομική αρωγή της πολιτείας». Ωστόσο, ο δικηγόρος, κατά τον ΔΣΑ, θα «πρέπει να ασκεί τα καθήκοντά του, σύμφωνα με τους κανόνες που επιβάλλονται από τον Κώδικα των Δικηγόρων και τον Κώδικα Δεοντολογίας του δικηγορικού λειτουργήματος, που επιβάλλουν τον σεβασμό όλων των λοιπών παραγόντων της δίκης».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ