Παρασκευή 19 Δεκέμβρη 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 27
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΔΗΜΟΣ ΑΘΗΝΑΣ
Ψευδεπίγραφη «κοινωνική» πολιτική

Εγκαινιάστηκαν χτες το «Κοινωνικό Φαρμακείο» και η «Αθηναϊκή Αγορά» από τη διοίκηση του δήμου

Εγκαινιάστηκαν, χτες, το «Κοινωνικό Φαρμακείο» και η «Αθηναϊκή Αγορά» από τη δημοτική αρχή της Αθήνας. Πρόκειται για δύο ακόμη μέτρα - «μπαλώματα», για την «ανακούφιση» της εντεινόμενης φτώχειας, την οποία επιτείνει η πολιτική της διοίκησης του δήμου. Οι «ευλογίες», που έδωσε η Εκκλησία και ο Αρχιεπίσκοπος στα εγκαίνια, δείχνουν και την ίδια την ουσία της φιλανθρωπίας που διέπει αυτούς τους νέους «θεσμούς».

Συγκεκριμένα, το «Κοινωνικό Φαρμακείο» θα διαθέτει φάρμακα και υγειονομικό υλικό στα άτομα που ζουν σε απόλυτη εξαθλίωση (σ.σ. κάτω από 471 ευρώ κατ' άτομο το μήνα), με τη συνεργασία του Εθνικού Οργανισμού Φαρμάκων, του Φαρμακευτικού Συλλόγου Αττικής και της ΜΚΟ «Φαρμακοποιοί του Κόσμου». Η «Αθηναϊκή Αγορά» θα παρέχει είδη ένδυσης, υπόδησης σε όσους βρίσκονται σε κατάσταση φτώχειας, με τη συνεργασία των εταιρειών.

Και οι δύο δράσεις καμιά σχέση δεν έχουν με την άσκηση «κοινωνικής πολιτικής», όπως παρουσιάζεται από τη διοίκηση του δήμου και το δήμαρχο Νικ. Κακλαμάνη. Στην ουσία, πατώντας σε ένα υπαρκτό πρόβλημα - την αύξηση της ανέχειας, της φτώχειας, την εντεινόμενη ανεργία - που προκαλούν και οξύνουν οι αντιλαϊκές πολιτικές των κυβερνήσεων της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ, η διοίκηση του δήμου έρχεται να φιλοτεχνήσει ένα φιλολαϊκό προφίλ, χωρίς, όμως, να λύνει κανένα πρόβλημα. Αντιθέτως, καναλιζάρει την «κοινωνική αλληλεγγύη» στη λογική της «φιλανθρωπίας» των εταιρειών και των ιδιωτών. Στην ουσία, πρόκειται για «μπάλωμα» του προβλήματος. Υπενθυμίζεται, άλλωστε, και το παράδειγμα του «Κοινωνικού Παντοπωλείου», με την πολυεθνική «Καρφούρ», που ήδη λειτουργεί στην Αθήνα και ετοιμάζεται στον Πειραιά.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ