Παρασκευή 19 Δεκέμβρη 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 23
ΔΙΕΘΝΗ
ΟΥΓΓΑΡΙΑ
Αντιδράσεις για τους Ελληνες απεργοσπάστες

ΒΟΥΔΑΠΕΣΤΗ.--

Εξι από τις μεγαλύτερες εργατικές συνομοσπονδίες της Ουγγαρίας εξέδωσαν χτες ανακοινώσεις διαμαρτυρίας ενάντια στη διοίκηση του αεροδρομίου της Βουδαπέστης, που προχώρησε στην πρόσληψη απεργοσπαστών ώστε να συνεχίσει τη λειτουργία του το αεροδρόμιο. Οπως αναφέρουν, η διοίκηση παραβίασε το συνταγματικό δικαίωμα των εργαζομένων για απεργία, και άσκησαν κριτική στην πρόσληψη 38 Ελλήνων εργαζομένων για τα τμήματα εκφόρτωσης και υπηρεσιών, ενέργεια που είχε αποκαλύψει πριν λίγες μέρες και ο «Ριζοσπάστης».

Πάντως, και χτες συνεχίστηκε για 8η μέρα η απεργία στο αεροδρόμιο της Βουδαπέστης. Ωστόσο, όπως δήλωσε στο ουγγρικό πρακτορείο «MTI» ο εκπρόσωπος της διοίκησης του αεροδρομίου, Ντόμοκος Σόλαρ, δεν υπήρξαν ακυρώσεις ή καθυστερήσεις των πτήσεων, καθώς το 70% του προσωπικού εδάφους βρισκόταν στις θέσεις τους. Μάλιστα, υποστήριξε πως η διοίκηση είναι έτοιμη να υπογράψει συμφωνία με τους απεργούς, επεκτείνοντας τη διάρκεια των σημερινών συλλογικών συμβάσεων εργασίας μέχρι τον ερχόμενο Μάρτη, ωστόσο ο επικεφαλής της απεργιακής επιτροπής, Ζόλταν Κόβακς, τόνισε πως μέχρι να συμφωνηθεί μια νέα συλλογική σύμβαση θα πρέπει να ισχύσει η προηγούμενη για τα επόμενα τρία χρόνια, ενώ επανέλαβε ότι οι απεργοί αντιδρούν στο πρόγραμμα ανασυγκρότησης της διοίκησης, και απαιτούν να μην απολυθούν άλλοι εργαζόμενοι από την ιδιοκτήτρια εταιρεία, γερμανική «Χόχτιφ».

Τέλος, συνεχίστηκε και χτες για πέμπτη συνεχιζόμενη μέρα η απεργία των εργαζομένων στους σιδηροδρόμους της χώρας, διεκδικώντας αύξηση κατά 10% στους μισθούς τους, καθώς και αποζημίωση που θα αντληθεί από τα έσοδα της πώλησης του «MAV Cargo».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ