Κυριακή 4 Γενάρη 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 29
ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΣΑΝΤΟΡΙΝΗ
Να ακυρωθεί η ανέγερση μεγάλου ξενοδοχείου στη Βλυχάδα

Σχετική Ερώτηση κατέθεσε στη Βουλή το ΚΚΕ

ΕΡΩΤΗΣΗ προς τους Υπουργούς ΠΕΧΩΔΕ και Τουριστικής Ανάπτυξης, με θέμα τη κατασκευή μεγάλης τουριστικής μονάδας στη Βλυχάδα της Σαντορίνης, κατέθεσαν στη Βουλή οι βουλευτές του ΚΚΕ Σταύρος Σκοπελίτης, Βέρα Νικολαΐδου και Διαμάντω Μανωλάκου. Στην Ερώτησή τους, πιο συγκεκριμένα, οι κομμουνιστές βουλευτές σημειώνουν:

«Παρά την αρνητική τοποθέτηση των τοπικών φορέων (Νομαρχιακό Συμβούλιο, Επαρχιακό Συμβούλιο, Δήμος Θήρας, Εμπορικός Σύλλογος, Ενωση Ξενοδόχων, ενοικιαζόμενα δωμάτια, Υπηρεσία Περιβάλλοντος της Νομαρχίας κλπ.), οι υπουργοί ΠΕΧΩΔΕ και Τουριστικής Ανάπτυξης, με Κοινή Υπουργική Απόφαση (ΚΥΑ), έδωσαν άδεια για την ανέγερση μεγάλου ξενοδοχείου στην περιοχή Βλυχάδα της Σαντορίνης.

Μετά την σχετική ΚΥΑ, ακολούθησαν αποφάσεις των παραπάνω φορέων που διαμαρτύρονται, ενώ, σύμφωνα με πληροφορίες, έχουν ξεκινήσει διαδικασίες για την έκδοση αδειών και άλλων μεγάλων μονάδων (Μεταξά, ΑΓΕΤ κλπ.).

Παράλληλα με την κατηγορηματική τους αντίδραση σε αυτές τις μεθοδεύσεις, οι φορείς απαιτούν την ενίσχυση των υπαρχόντων ξενοδοχείων και τουριστικών καταλυμάτων, προκειμένου να αναβαθμιστούν. Δικαιολογημένα υποστηρίζουν ότι με την αδειοδότηση και κατασκευή μεγάλων ξενοδοχειακών μονάδων απαξιώνεται ο οικονομικός ιστός του νησιού. Επιπλέον η επέκταση κατασκευών τέτοιων μονάδων γίνεται σε βάρος των αμπελώνων, γενικότερα της καλλιεργήσιμης γης και του φυσικού κάλλους του νησιού που καταστρέφεται.

ΕΡΩΤΩΝΤΑΙ οι κ Υπουργοί:

  • Αν θα ανταποκριθούν θετικά στο αίτημα των κατοίκων και των φορέων της Σαντορίνης που ζητούν την ακύρωση της ΚΥΑ και της αδειοδότησης και κατασκευής μεγάλων τουριστικών συγκροτημάτων στη Σαντορίνη.
  • Ποια μέτρα θα πάρουν για την προστασία του φυσικού κάλλους και την ενίσχυση των μικρομεσαίων τουριστικών επιχειρήσεων και καταλυμάτων του νησιού.

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ