Κυριακή 4 Γενάρη 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 29
ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Υπέρογκες αυξήσεις εισιτηρίων στη γραμμή Μυτιλήνη - Καβάλα

Το θέμα έφερε στη Βουλή το ΚΚΕ

ΕΡΩΤΗΣΗ προς τον υπουργό Εμπορικής Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, με θέμα την τιμή του εισιτηρίου της γραμμής Μυτιλήνη - Καβάλα, κατέθεσαν στη Βουλή οι βουλευτές του ΚΚΕ Σταύρος Σκοπελίτης, Σοφία Καλαντίδου, Λίλα Καφαντάρη και Διαμάντω Μανωλάκου. Στην Ερώτησή τους, πιο συγκεκριμένα, οι κομμουνιστές βουλευτές τονίζουν:

«Επιβάτης που ταξίδεψε από Μυτιλήνη προς Καβάλα πλήρωσε 58 ευρώ για εισιτήριο διακεκριμένης θέσης Β΄ σε πρακτορείο της ναυτιλιακής εταιρείας SAOS. Σύμφωνα με εγκύκλιο (την 3323-1-/01/08/ Φ 509/20-3-08) του Υπ. Εμπορικής Ναυτιλίας, που έχει εκδοθεί από τον περασμένο Μάρτη, έχουν καθυστερήσει οι ανώτατες επιτρεπόμενες τιμές στα ναύλα σε όλες τις ακτοπλοϊκές γραμμές της χώρας μας. Βάσει της συγκεκριμένης εγκυκλίου, ο επιβάτης θα έπρεπε να έχει πληρώσει 42,7 ευρώ.

ΕΡΩΤΑΤΑΙ ο κ. υπουργός,

-- Πώς δικαιολογείται αυτή η διαφορά τιμών και γιατί οι επιβάτες της συγκεκριμένης γραμμής (Μυτιλήνη - Καβάλα) επιβαρύνονται επιπλέον με 35,82%.

-- Τι ενημέρωση έχει το επιβατικό κοινό για τις ανώτερες επιτρεπόμενες αυξήσεις, βάση της εγκυκλίου που εξέδωσε το Υπουργείο.

-- Τι μέτρα θα λάβει το υπουργείο για να προστατεύσει το επιβατικό κοινό από την ασύδοτη αύξηση των ναύλων που επιβάλλουν οι εφοπλιστές».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ