Κυριακή 11 Γενάρη 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 29
ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΒΟΛΟΣ
Να μονιμοποιηθούν οι πτυχιούχοι του Παιδαγωγικού Τμήματος Ειδικής Αγωγής

Ερώτηση του ΚΚΕ στη Βουλή

ΕΡΩΤΗΣΗ προς τον Υπουργό Εθνικής Παιδείας και Θρησκευμάτων, με θέμα προβλήματα του Παιδαγωγικού Τμήματος Ειδικής Αγωγής Βόλου Ν. Μαγνησίας, κατέθεσαν στη Βουλή οι βουλευτές του ΚΚΕ Νίκος Γκατζής, Αντώνης Σκυλλάκος, Αχιλλέας Κανταρτζής και Γιάννης Πρωτούλης. Στην Ερώτησή τους πιο συγκεκριμένα οι κομμουνιστές βουλευτές σημειώνουν:

«Την οργή και αγανάκτηση των 700 και πάνω πτυχιούχων του Παιδαγωγικού Τμήματος Ειδικής Αγωγής Βόλου έχει προκαλέσει το γεγονός ότι, αν και η κυβέρνηση με το Ν.3699/2008 που ψήφισε, αναγνώρισε κλάδο ΠΕ 71 (Δάσκαλοι Ειδικής αγωγής) και ΠΕ 61 (Νηπιαγωγοί Ειδικής Αγωγής), δεν προχωρά στη μονιμοποίησή τους παρότι αυτοί προσλαμβάνονται ήδη στις υπάρχουσες κενές οργανικές θέσεις ως αναπληρωτές σε σχολικές μονάδες Ειδικής Αγωγής, σε Τμήματα Ενταξης κλπ.

Παρ' όλες τις Ερωτήσεις που έχουν γίνει ως σήμερα από το Κόμμα μας στις κυβερνήσεις της ΝΔ, αλλά και του ΠΑΣΟΚ, το μόνο που εκφραζόταν από τους εκάστοτε υπουργούς ήταν η "ευαισθησία" τους, πατώντας στο ότι δεν υπήρχε κλάδος που να καλύπτει την ειδικότητα των Δασκάλων και Νηπιαγωγών της Ειδικής Αγωγής.

ΕΡΩΤΑΤΑΙ ο κ. Υπουργός εάν θα προκηρύξει άμεσα την πρόσληψη μόνιμου προσωπικού, αξιοποιώντας και το ήδη υπάρχον εκπαιδευτικό δυναμικό που είναι αναπληρωτές».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ