Κυριακή 11 Γενάρη 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 29
ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΧΑΛΚΙΔΙΚΗ
Κρούσμα αυταρχισμού από τον προϊστάμενο Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης

Στη Βουλή έφερε το θέμα το ΚΚΕ

Την απαράδεκτη ενέργεια του προϊστάμενου Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης στη Χαλκιδική που ζητούσε λίστα με τα ονόματα καθηγητών και μαθητών που διαδήλωναν, έφερε στη Βουλή το ΚΚΕ με Ερώτηση βουλευτών του. Στην Ερώτησή τους οι βουλευτές του ΚΚΕ Ζιώγας Γιάννης και Καλαντίδου Σοφία σημειώνουν:

«Το τελευταίο διάστημα παρατηρείται ένταση της καταστολής και του αυταρχισμού σε βάρος του λαού και της νεολαίας. Με αφορμή τη δολοφονία του δεκαπεντάχρονου μαθητή Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου πραγματοποιήθηκαν λαϊκές και νεολαιίστικες κινητοποιήσεις σε όλη τη χώρα. Στο Νομό Χαλκιδικής, στο Δήμο Νέων Μουδανιών, οι μαθητές των σχολείων μαζί με τη συνοδεία των καθηγητών τους συμμετείχαν σε πορείες που καταδίκαζαν τη δολοφονία του συμμαθητή τους και την εκπαιδευτική πολιτική της κυβέρνησης.

Ο προϊστάμενος του γραφείου Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης του Νομού, παρακινούμενος από την πολιτική που αντιμετωπίζει το λαό και τη νεολαία εχθρικά, ζήτησε από τους διευθυντές των σχολείων να γνωστοποιήσουν εγγράφως τα ονόματα των μαθητών και των καθηγητών που διαδήλωσαν.

Το παραπάνω περιστατικό δεν είναι μεμονωμένο, αλλά αποτελεί συνέχεια του αντιδραστικού θεσμικού πλαισίου με βάση το οποίο λειτουργούν τα σχολεία, με στόχο την τρομοκράτηση και τον περιορισμό του κινήματος της νεολαίας, αλλά και των εκπαιδευτικών.

ΕΡΩΤΑΤΑΙ ο κ. Υπουργός τι μέτρα προτίθεται να λάβει για το συγκεκριμένο γεγονός ώστε να μην επανεμφανιστούν φαινόμενα τρομοκράτησης».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ