Πέμπτη 15 Γενάρη 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 28
ΔΙΕΘΝΗ
Τιμές Μπους σε συνεργάτες ... δολοφόνους

Στη ...δημοκρατική Κολομβία του Ουρίμπε

Associated Press

Στη ...δημοκρατική Κολομβία του Ουρίμπε
Τρεις πολιτικούς με αναγνωρισμένο ρόλο στα εγκλήματα που διαπράττει ο ιμπεριαλισμός τα τελευταία χρόνια αποφάσισε να τιμήσει με το Βραβείο της Ελευθερίας την περασμένη Τρίτη ο απερχόμενος Αμερικανός Πρόεδρος, αρχιδολοφόνος, Τζορτζ Μπους.

Πρώτος είναι ο πρώην πρωθυπουργός της Βρετανίας, Τόνι Μπλερ - γνωστός για την απόλυτη συμπαράταξή του με την πολιτική των ΗΠΑ, επί Δημοκρατικού Κλίντον που σφαγίαζαν τη Γιουγκοσλαβία και επί Ρεπουμπλικάνου Μπους, που αιματοκυλούσαν τους λαούς του Αφγανιστάν, του Ιράκ και της Μέσης Ανατολής. Ο άλλος είναι ο πρώην Αυστραλός πρωθυπουργός Τζον Χάουαρντ - που ήταν από τους πρωτεργάτες της «συμμαχίας» στον πόλεμο κατά της ...«τρομοκρατίας» μετά την 11η του Σεπτέμβρη. Παράλληλα, έπαιξε και το ρόλο του «σερίφη» στη νοτιοανατολική Ασία και τον Ειρηνικό. Ο τρίτος βραβευμένος, δεν είναι άλλος από τον Πρόεδρο της Κολομβίας, Αλβαρο Ουρίμπε - που έχει μετατρέψει τη χώρα σε Ισραήλ της Λατινικής Αμερικής - στενότερο σύμμαχο των ΗΠΑ, γνωστό για την κρατική και παρακρατική τρομοκρατία που ασκεί κατά του λαϊκού κινήματος και «διάσημο» ως πρόεδρο που έχει διασυνδέσεις με τη μαφία των καρτέλ ναρκωτικών και των ταγμάτων θανάτου.

Ο Μπους, κατά τη διάρκεια της τελετής παρασημοφόρησής τους, μίλησε για τη «σταθερή τους προσήλωση στις αρχές της ελευθερίας και των δημοκρατικών αξιών», τους χαρακτήρισε «ηγέτες με χαρακτήρα και ηθικό σθένος» και σημείωσε πως κατέχουν το σεβασμό και το θαυμασμό του, καθώς υπήρξαν «θερμοί φίλοι των ΗΠΑ».


Συνεταιράκια στις σφαγές λαών

Associated Press

Συνεταιράκια στις σφαγές λαών

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ