Πέμπτη 15 Γενάρη 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 29
ΔΙΕΘΝΗ
ΦΥΣΙΚΟ ΑΕΡΙΟ
Επάρκεια για 15 μέρες στην Ελλάδα

Μέχρι τις 30 του Γενάρη, δηλαδή για άλλες 15 μέρες, θα καλύπτονται οι ανάγκες της χώρας σε φυσικό αέριο, σύμφωνα με τις δηλώσεις του υπουργού Ανάπτυξης, Κ. Χατζηδάκη, μετά από έκτακτη σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε χτες στο υπουργείο με τη συμμετοχή γενικών γραμματέων, του επικεφαλής της ΔΕΠΑ Α. Παπαγεωργίου και τον επικεφαλής της ΔΕΣΦΑ Ν. Μαυρομμάτη. Η ελληνική κυβέρνηση θα εξετάσει επίσης σήμερα, το αίτημα της Βουλγαρίας για παροχή φυσικού αερίου.

Από την πλευρά της ΔΕΠΑ υπήρξε η διαβεβαίωση ότι τα φορτία του υγροποιημένου φυσικού αερίου μπορούν να καλύψουν τις ανάγκες της χώρας και ότι η εταιρεία βρίσκεται σε ετοιμότητα για νέα φορτία εάν συνεχιστεί η κρίση. Ωστόσο, τα δεδομένα είναι δύο φορτία που θα έρθουν τις επόμενες μέρες, από τη Γαλλία και την Αλγερία. Αναφορικά με την απαίτηση αποζημιώσεων από την GAZPROM για τη διακοπή παροχής αερίου, ο υπουργός σημείωσε ότι όλα τα σχετικά θέματα θα εξεταστούν μετά το τέλος της κρίσης και στη βάση των συμβάσεων που έχουν υπογραφεί.

Σε σχέση με την άνοδο της τιμής του πετρελαίου θέρμανσης, που «όλως τυχαίως» εκδηλώνεται ταυτόχρονα με τη διακοπή τροφοδοσίας με φυσικό αέριο, θα πραγματοποιηθεί σήμερα συνάντηση του υπουργού με τους φορείς της αγοράς. Τέλος, απαντώντας σε σχετική ερώτηση, δήλωσε ότι δεν τίθεται θέμα αλλαγών στις διοικήσεις των ΔΕΚΟ, ούτε του επικεφαλής της ΔΕΗ Τ. Αθανασόπουλου.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ