Σάββατο 17 Γενάρη 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΔΥΝΑΜΕΙΣ ΤΟΥ ΠΑΜΕ ΣΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ
Διαμαρτυρία για την κατάσταση στον ΟΠΑΔ

Τη Δευτέρα 19 Γενάρη, στις 12.30 το μεσημέρι, στο υπουργείο Υγείας

Από προηγούμενη κινητοποίηση των ταξικών δυνάμεων, με αιχμή το ζήτημα του ΟΠΑΔ
Από προηγούμενη κινητοποίηση των ταξικών δυνάμεων, με αιχμή το ζήτημα του ΟΠΑΔ
Μαζική παράσταση διαμαρτυρίας στο υπουργείο Υγείας για την απαράδεκτη κατάσταση στον Οργανισμό Περίθαλψης Ασφαλισμένων στο Δημόσιο, οργανώνουν την ερχόμενη Δευτέρα 19 Γενάρη και ώρα 12.30 το μεσημέρι, το ΠΑΜΕ Υγείας, το ΠΑΜΕ Εκπαιδευτικών, το Συντονιστικό των ΟΤΑ και οι δυνάμεις του ΠΑΜΕ στο Δημόσιο, καλώντας τους εργαζόμενους να συμμετέχουν.

Οι ασφαλισμένοι στο Δημόσιο, εργαζόμενοι και συνταξιούχοι, καλούνται να πληρώσουν από την τσέπη τους την περίθαλψη και τα φάρμακα, λόγω των τεράστιων ελλειμμάτων του Ταμείου και των χρεών του σε φαρμακοποιούς και γιατρούς, σημειώνεται στην ανακοίνωση - κάλεσμα των ταξικών δυνάμεων.

Η κυβέρνηση, τονίζουν, πρέπει να καλύψει άμεσα τα ελλείμματα και τις οφειλές. Είναι σήμερα επιτακτική ανάγκη το αγωνιστικό μέτωπο των ασφαλισμένων, των δημοσίων υπαλλήλων, των φαρμακοποιών και γιατρών να στραφεί ενιαία κατά της πολιτικής και των συμφερόντων που ληστεύουν το Ταμείο. Να στραφεί κατά της υποχρηματοδότησης των Ταμείων, των φαρμακοβιομηχάνων, της επιχειρηματικής δράσης στην Υγεία και να απαιτήσουν: να καλυφθούν τώρα τα ελλείμματα του Ταμείου, να αποδοθούν οι οφειλές του Ταμείου σε γιατρούς και φαρμακοποιούς, δημόσια - δωρεάν Υγεία και φάρμακα για όλους, να καταργηθεί το ασφάλιστρο Υγείας.

Κάλεσμα συμμετοχής στην κινητοποίηση απευθύνει και ο Σύνδεσμος Συνταξιούχων Δημοσίων Υπαλλήλων Αθήνας, ο οποίος την ίδια μέρα στις 11 το πρωί θα έχει συνάντηση με τον πρόεδρο του ΟΠΑΔ, για το ίδιο θέμα.

«Μπαλώματα» από την κυβέρνηση

Στο μεταξύ, χτες, το υπουργείο Υγείας κυκλοφόρησε Δελτίο Τύπου, όπου ισχυρίζεται ότι «διασφαλίστηκε η εκταμίευση των απαραίτητων κονδυλίων προς τμηματική εξόφληση όλων των οφειλομένων χρημάτων προς τους συμβεβλημένους ιατρούς» του ΟΠΑΔ, για την υπογραφή συλλογικής σύμβασης εργασίας κ.ά. Και καλεί τις ηγεσίες των ιατρικών συλλόγων της χώρας να ανακαλέσουν την αναστολή των συμβάσεων με τον ΟΠΑΔ, ώστε να λήξει η ταλαιπωρία των ασφαλισμένων.

Ηδη το ΔΣ του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου -κατά πλειοψηφία - αποφάσισε τη μετάθεση της αναστολής για την 1.3.2009. Με την απόφαση για την αναστολή των συμβάσεων, όπως και την πληρωμή των επισκέψεων απ' τους ασφαλισμένους, διαφώνησε η «Δημοκρατική Πανεπιστημονική Κίνηση» (ΔΗΠΑΚ) Γιατρών σε όλα τα επίπεδα των συνδικαλιστικών οργάνων, προτείνοντας την από κοινού με τους ασφαλισμένους διεκδίκηση της επαρκούς χρηματοδότησης των Ταμείων απ' την κυβέρνηση για την άμεση αποπληρωμή των χρεών του ΟΠΑΔ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ