Σάββατο 17 Γενάρη 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΓΙΑ ΕΜΠΟΡΙΚΑ ΠΛΟΙΑ
ΝΑΤΟικός χαλκάς με πρόσχημα την πειρατεία

Με δυο οδηγίες που εξέδωσε, επιβάλλει στα καράβια που διέρχονται από τον κόλπο του Αντεν, να δίνουν πλήρη αναφορά στους ιμπεριαλιστικούς σχηματισμούς που εποπτεύουν την περιοχή

Με πρόσχημα την πειρατεία στον κόλπο του Αντεν, η κυβέρνηση της ΝΔ, σε συνεργασία με τους εφοπλιστές, θέτουν στην υπηρεσία των ιμπεριαλιστικών κέντρων των ΗΠΑ, Ευρωπαϊκής Ενωσης που αλωνίζουν εκεί, τον ελληνικό εμπορικό στόλο, μετατρέποντάς τον σε 4ο όπλο του ΝΑΤΟ! Το υπουργείο Εμπορικής Ναυτιλίας εξέδωσε δύο οδηγίες στις 3 και 24 Δεκέμβρη όπου αναφέρεται ρητά ότι τα ελληνικά εμπορικά πλοία που διέρχονται στη θαλάσσια περιοχή θα πρέπει να δίνουν πλήρη αναφορά στο ΝΑΤΟ και σε άλλες αμερικανοευρωενωσιακές αποστολές που έχουν εγκατασταθεί και φέρουν διάφορες ονομασίες όπως Maritime Security Centre - Horn of Africa (MSCHOA), Piracy Reporting Center in Kuala Lumpur, United Kingdom Maritime Trade Office, Dumpai (UKMTO) και άλλα.

Τα ταξικά σωματεία ΠΕΜΕΝ - ΣΤΕΦΕΝΣΩΝ ενημερώνουν με δελτίο Τύπου ότι οι οδηγίες αυτές συζητήθηκαν χτες στη διάρκεια συνεδρίασης της διοίκησης της ΠΝΟ, η οποία συντάχθηκε «με τις επιλογές των ιμπεριαλιστών και το ρόλο τους να δυναστεύουν τους λαούς, να καταληστεύουν τις πλουτοπαραγωγικές πηγές, για να διατηρούν την κυριαρχία τους». Είναι χαρακτηριστικό για τη στάση της πλειοψηφίας της ΠΝΟ, ότι ακόμα και για τη σφαγή σε βάρος του λαού της Παλαιστίνης, συντάχθηκε με ΗΠΑ, ΕΕ, ΝΔ και ΠΑΣΟΚ και σε δελτίο Τύπου που εξέδωσε μετά τη συνεδρίαση, φρόντισε να εξισώσει θύτη με θύμα διατυπώνοντας τη φράση: «Καταδικάζουμε τη βία από όπου και αν προέρχεται».

ΠΕΜΕΝ, ΣΤΕΦΕΝΣΩΝ για τις οδηγίες του ΥΕΝ τονίζουν ότι «υπονομεύουν την ασφάλεια των ναυτεργατών, την ελεύθερη διέλευση πλοίων, εμπορευμάτων». Επισημαίνουν ότι «μόνο στα πλαίσια των διεθνών συμβάσεων του ΟΗΕ για την ασφαλή ναυσιπλοΐα, την προστασία των δικαιωμάτων των ναυτεργατών, των εργαζομένων και της κυριαρχίας των κρατών, μπορεί να αναπτυχθούν αμοιβαίες και επωφελείς σχέσεις για την ειρήνη, την πρόοδο και την ευημερία».

«Η ελπίδα και το μέλλον, επισημαίνουν, δεν ανήκει στους ιμπεριαλιστές, αλλά σε αυτούς που παράγουν τον πλούτο, στην εργατική τάξη, στους εργαζόμενους, στα λαϊκά στρώματα. Η μόνη απάντηση είναι οργάνωση - συσπείρωση - αγώνας κόντρα στην αντιλαϊκή πολιτική, η ενίσχυση των ταξικών δυνάμεων του ΠΑΜΕ, της ΠΣΟ, της Διεθνούς Ομοσπονδίας Μεταφορών σε στεριά και θάλασσα». Τέλος, καλούν τους ναυτεργάτες να ενισχύσουν οικονομικά, με φάρμακα και με όλα τα μέσα, το λαό της Παλαιστίνης.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Να γίνει υπόθεση κάθε ναυτεργάτη η ανατροπή του αρνητικού συσχετισμού (2017-10-31 00:00:00.0)
Ολοκληρωτική παράδοση της ακτοπλοΐας στα μονοπώλια (2012-10-31 00:00:00.0)
Ο αγώνας στα χέρια των ναυτεργατών (2008-10-14 00:00:00.0)
Παρέμβαση για τους απλήρωτους ναυτεργάτες στη Θεσσαλονίκη (2007-11-16 00:00:00.0)
Κινητοποιούνται οι ναυτεργάτες (1996-05-29 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ