Τρίτη 20 Γενάρη 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 13
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
Τρεις νεκροί μέσα σε 20 μέρες

Νεκρός εργάτης στα Τρίκαλα την Κυριακή. Σοβαρός τραυματισμός εργαζόμενου και στο Λαύριο

Τον τρίτο νεκρό μετρά ήδη η εργατική τάξη μέσα στο πρώτο 20ήμερο του 2009. Προχτές, Κυριακή σκοτώθηκε πάνω στο μεροκάματο από πτώση ο 28χρονος Κωνσταντίνος Σπανός από τις Καρυές Τρικάλων που δούλευε στο εργοτάξιο της ΑΤΤΙΚΑΤ, στην Εγνατία Οδό, στη γέφυρα της Παναγιάς, στα όρια των νομών Τρικάλων - Γρεβενών. Μαζί του - σύμφωνα με πληροφορίες - τραυματίστηκαν δύο ακόμα εργαζόμενοι που νοσηλεύονται στο νοσοκομείο Τρικάλων.

Αντιπροσωπεία του Συνδικάτου Οικοδόμων νομού Τρικάλων και της τοπικής Γραμματείας του ΠΑΜΕ που επισκέφτηκε το χώρο του «ατυχήματος» και συζήτησε με εργαζόμενους, διαπίστωσε ότι «οι εργαζόμενοι της ΑΤΤΙΚΑΤ, δουλεύουν κάνοντας υπερωρίες σε πολύ δύσκολες συνθήκες και είναι και απλήρωτοι τους τελευταίους τρεις μήνες. Κάθε αγωνιστική στάση απειλείται με απόλυση», όπως σημειώνει το συνδικάτο σε ανακοίνωσή του. Ενώ, οι υπεύθυνοι, από το «ατύχημα» και μετά, έχουν εξαφανιστεί. Το νέο έγκλημα καταγγέλλει με ανακοίνωσή της και η Γραμματεία Τρικάλων του ΠΑΜΕ.

Υπενθυμίζεται ότι μόλις την περασμένη Παρασκευή, τραγικό θάνατο βρήκε ένας 25χρονος Ουκρανός και πατέρας δύο ανήλικων παιδιών, όταν καταπλακώθηκε από ογκόλιθο που έπεσε πάνω του ενώ εργαζόταν, σε λατομείο στην Κάρπαθο. Επίσης, στις 13 Γενάρη, ο 57χρονος Βλαντιμίρ Ιβάν Κεντιβλίτς σκοτώθηκε όταν έπεσε από σκαλωσιά ύψους δύο μέτρων, σε έργα που γίνονταν στο Αγιον Ορος.

Το σοβαρό τραυματισμό συναδέλφου τους που είχε ως αποτέλεσμα να χάσει ένα δάκτυλο, καταγγέλλει και ο Σύλλογος Εργαζομένων Δήμου Λαυρεωτικής με ανακοίνωσή του. Το εργατικό «ατύχημα» συνέβη την περασμένη βδομάδα όταν κάδος που επιχείρησε να βάλει στο απορριμματοφόρο ο Αντώνης Λιούτας, του έπιασε το δάχτυλο. Ο Σύλλογος καταγγέλλει την αδιαφορία της δημοτικής αρχής (ΠΑΣΟΚ) που κωφεύει στις εκκλήσεις των εργαζομένων για συγκεκριμένα μέτρα υγιεινής και ασφάλειας.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ