Τρίτη 20 Γενάρη 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
«ΦΡΙΓΚΟΚΛΑΣ» - ΚΑΤΩ ΑΧΑΓΙΑ
Μεθοδεύει την απόλυση 120 εργαζομένων

Σε συγκέντρωση κατά των απολύσεων καλεί η Γραμματεία Πάτρας του ΠΑΜΕ, σήμερα στις 6.30 μ.μ. στην πλ. Γεωργίου

Το 60% των εργαζομένων στο εργοστάσιο κατασκευής ψυγείων «ΦΡΙΓΚΟΚΛΑΣ» στην Κάτω Αχαγιά επιδιώκει να απολύσει η εργοδοσία, θέτοντας το εκβιαστικό δίλημμα: ΄Η θα απολυθείτε με εθελούσια έξοδο μέσω κινήτρων ή θα κάνουμε χρήση του νόμου για απολύσεις 2% κάθε μήνα! Με αυτό το ωμό τελεσίγραφο προς τους εργαζόμενους της επιχείρησης την περασμένη Παρασκευή η εργοδοσία, με πρόσχημα την οικονομική κρίση, θέλει να απολύσει 120 εργάτες από τους 210. Η αντίδραση του σωματείου και των εργαζομένων ήταν άμεση.

Οπως σημειώνει χαρακτηριστικά στην ανακοίνωσή του το σωματείο, «είμαστε αποφασισμένοι να δώσουμε σκληρό αγώνα για τη διατήρηση των θέσεων εργασίας και την ανάκληση των απολύσεων. Ο εξαναγκασμός σε απόλυση των 120 συναδέλφων ισοδυναμεί με καταδίκη σε "ισόβια" ανεργία σε μια περιοχή όπου όλοι απολύουν και κανείς δεν προσλαμβάνει, αλλά και με ταφόπλακα για την περιοχή της Δυτικής Αχαΐας που μετρά ακόμα τις πληγές της από τον περσινό σεισμό. Καλούμε την Ομοσπονδία Μετάλλου και το σύνολο των ταξικών συνδικαλιστικών δυνάμεων να συνταχτούν μαζί μας με ταξικό προσανατολισμό ώστε να ανατραπούν οι αντεργατικές επιδιώξεις της εργοδοσίας».

Για το κύμα απολύσεων που έχει αρχίσει να ξεσπά στην Πάτρα (50 απολύσεις στον Κονίδη, απολύσεις στον όμιλο Καμπέρου και τώρα στη «Φριγκοκλάς»), η Γραμματεία Πάτρας του ΠΑΜΕ καλεί σε συγκέντρωση σήμερα, Τρίτη 20 Γενάρη, στις 6.30 μ.μ., στην πλ. Γεωργίου.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ