Τρίτη 20 Γενάρη 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 13
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΟΙΚΟΔΟΜΟΙ
Συγκεντρώσεις σήμερα σε όλη τη χώρα

Αιχμή του αγώνα η ανεργία και η κλαδική Σύμβαση. Στις 6.30 μ.μ., στην πλατεία Κάνιγγος, η συγκέντρωση στην Αθήνα, την ίδια ώρα, στο Αγαλμα Βενιζέλου, στη Θεσσαλονίκη

Συλλαλητήρια διοργανώνουν σήμερα οι οικοδόμοι σε μεγάλες πόλεις σε όλη τη χώρα, στο πλαίσιο του προγράμματος δράσης που έχει αποφασίσει η ταξική Ομοσπονδία του κλάδου, με αιχμή τα ζητήματα της ανεργίας, της συλλογικής σύμβασης και των ασφαλιστικών τους δικαιωμάτων. Τα σημερινά συλλαλητήρια αποτελούν συνέχεια των κινητοποιήσεων της προηγούμενης βδομάδας, όταν οι οικοδόμοι της Αθήνας προχώρησαν σε κατάληψη των κεντρικών γραφείων του ΟΑΕΔ, ενώ τα συνδικάτα σε όλη τη χώρα πραγματοποίησαν διαμαρτυρία στα κατά τόπους παραρτήματα του Οργανισμού.

Στην Αθήνα, το συλλαλητήριο θα γίνει στις 6.30 μ.μ., στην πλατεία Κάνιγγος. Στη Θεσσαλονίκη, στις 6.30 μ.μ., στο Αγαλμα Βενιζέλου. Σε ανακοίνωση του Συνδικάτου Οικοδόμων Αθήνας για το σημερινό συλλαλητήριο, τονίζεται ότι «ο εφιάλτης της ανεργίας βασανίζει τον κλάδο μας» και ότι η ανεργία «δεν είναι αποκλειστικότητα του κλάδου», αλλά «χτυπάει την εργατική τάξη, τα λαϊκά στρώματα». Ολοι είναι θύματα «της ίδιας βάρβαρης ανάπτυξης, που έχει κριτήριο το κέρδος, και της πολιτικής που εφαρμόζουν όλα τα χρόνια η ΝΔ, το ΠΑΣΟΚ, η Ευρωπαϊκή Ενωση».

Κλιμακώνοντας τον αγώνα, στις 27 Φλεβάρη, τα διοικητικά συμβούλια των σωματείων σε όλη την Ελλάδα θα κάνουν παράσταση διαμαρτυρίας στο υπουργείο Απασχόλησης. Στις 28 Φλεβάρη, θα συνεδριάσει το Γενικό Συμβούλιο της Ομοσπονδίας. Στον προγραμματισμό είναι και απεργιακή κινητοποίηση, η ημερομηνία της οποίας θα καθοριστεί το επόμενο διάστημα. Σήμερα Τρίτη, τα Σωματεία Οικοδόμων Ιωαννίνων, Αρτας και Αγρινίου πραγματοποιούν πλατιά σύσκεψη, στις 7 μ.μ., στα Εργατικά Κέντρα των αντίστοιχων πόλεων.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ