Πέμπτη 22 Γενάρη 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΔΟΛΟΦΟΝΙΚΗ ΕΠΙΘΕΣΗ ΣΕ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΡΙΑ
Καθολική απαίτηση να βρεθούν οι ένοχοι

Ομόφωνα αποδεκτό από το δημοτικό συμβούλιο του Δήμου Αθήνας έγινε χτες το αίτημα της «Συμπαράταξης για την Αθήνα», διαπαραταξιακή δημοτική αντιπροσωπεία να πραγματοποιήσει επίσκεψη αλληλεγγύης στην Κωνσταντίνα Κούνεβα, στο νοσοκομείο όπου νοσηλεύεται. Το θέμα έφερε εκτός ημερήσιας διάταξης ο δημοτικός σύμβουλος της «Συμπαράταξης» Μανώλης Δανδουλάκης. Αφορμή στάθηκε τόσο η δολοφονική επίθεση κατά της Κ. Κούνεβα, όσο και η εντεινόμενη επιχείρηση τρομοκράτησης των εργαζομένων, με τελευταίο κρούσμα την απόλυση νέου εργαζομένου στην αλυσίδα «ΤΖΑΜΠΟ».

Πρωτοβουλίες για να εκφραστεί η αλληλεγγύη στην Κ. Κούνεβα και να δυναμώσει η συσπείρωση των καθαριστριών στα ταξικά τους σωματεία, έχουν αναλάβει από κοινού και τα Συνδικάτα των Ιδιωτικών Υπαλλήλων και των Καθαριστών - Καθαριστριών της Αθήνας. Τη Δευτέρα, 26 Γενάρη, διοργανώνουν κοινή εκδήλωση για τα προβλήματα στο χώρο της καθαριότητας και την πρόταση διεξόδου, στις 6 το απόγευμα, στο Εργατικό Κέντρο Αθήνας. Τα δυο συνδικάτα συνεχίζουν τις εξορμήσεις στους χώρους δουλειάς, όπως σε ΗΣΑΠ, ΜΕΤΡΟ, Νοσοκομεία και αλλού.

Σε στάση εργασίας, από τις 10 π.μ. έως τις 12 το μεσημέρι, προχωρούν αύριο Παρασκευή και οι εργαζόμενοι στους ΗΣΑΠ («Ηλεκτρικός Σιδηρόδρομος»), με κεντρικό αίτημα την ανεύρεση και τιμωρία των υπευθύνων και των ηθικών αυτουργών για τη δολοφονική επίθεση σε βάρος της συνδικαλίστριας Κωνσταντίνας Κούνεβα.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ