Πέμπτη 29 Γενάρη 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 34
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΚΟΜΜΑΤΙΚΗ ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΚΥΨΕΛΗΣ ΤΗΣ ΚΟΑ ΤΟΥ ΚΚΕ
Συλλογική δράση για τη σωτηρία των χώρων πρασίνου

Το ΚΚΕ και η ΚΝΕ στο πλευρό των κατοίκων για την υπεράσπιση του πάρκου της Κύπρου στην Πατησίων. Τραμπούκικη επίθεση σε βάρος διαμερισματικής συμβούλου της «Συμπαράταξης για την Αθήνα»

«Το ΚΚΕ και η ΚΝΕ καταγγέλλουν με τον πιο κατηγορηματικό τρόπο τη Δημοτική αρχή και την κυβέρνηση της ΝΔ και τον δήμαρχο κ. Κακλαμάνη που με τη στήριξη του ΠΑΣΟΚ, επιχειρούν να τσιμεντοποιήσουν "διά πυρός και σιδήρου" το πάρκο Κύπρου και Πατησίων». Τα παραπάνω σημειώνει με ανακοίνωσή της η Κομματική Οργάνωση Κυψέλης της ΚΟΑ του ΚΚΕ.

Και επισημαίνει: «Το ΚΚΕ και η ΚΝΕ στέκονται στο πλευρό των εργαζομένων, των κατοίκων, της νεολαίας για την υπεράσπιση του πάρκου, στο δίκαιο αγώνα τους, για να σωθεί το ελάχιστο πλέον δημόσιο πράσινο που έχει απομείνει στην πολύπαθη Αθήνα. Τονίζουμε ότι, τα εναπομείναντα πάρκα της πόλης μας χρειάζονται τη συλλογική δράση μας για να σωθούν, γιατί έχουν μπει στο στόχαστρο των εργολαβικών συμφερόντων με τις ευλογίες και τη στήριξη της Δημοτικής αρχής, της κυβέρνησης της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ. Παράλληλα, πρέπει ο λαός να βγάλει συμπεράσματα και να εγκαταλείψει το δικομματισμό, να συσπειρωθεί δίπλα στις ταξικές δυνάμεις και το ΚΚΕ».

Προπηλακισμός διαμερισματικής συμβούλου

Παράλληλα, χτες το πρωί, ομάδα αγνώστων προπηλάκισε, τραυμάτισε και άρπαξε τη φωτογραφική μηχανή και το κινητό της διαμερισματικής συμβούλου της «Συμπαράταξης για την Αθήνα», Βέρας Καραγιάννη. Οπως κατήγγειλε στον «Ρ», γύρω στις 7.30 το πρωί, ομάδα αγνώστων, με τραμπούκικο τρόπο επιτέθηκαν στην ίδια, ενώ γρονθοκόπησαν και έναν ακόμη κάτοικο. Η ίδια, μαζί με άλλους δύο κατοίκους που δέχτηκαν την επίθεση, προχώρησαν σε μήνυση κατ' αγνώστων. Στο περιστατικό - καταγγέλλει - παρόντες ήταν ο αντιδήμαρχος του Δήμου Α. Παπαδάκης καθώς και ο πρόεδρος του 6ου Δημοτικού Διαμερίσματος Κ. Λαγός και ο διαμερισματικός σύμβουλος της πλειοψηφίας Κ. Πλατόπουλος, οι οποίοι και ανέχτηκαν τους προπηλακισμούς.

Για το θέμα τοποθετήθηκε στη Βουλή η βουλευτής του ΚΚΕ, Εύα Μελά, στη συζήτηση νομοσχεδίου του υπουργείου Οικονομικών, καταγγέλλοντας την αντιλαϊκή και ταξική πολιτική και στον τομέα του περιβάλλοντος αλλά και τον αυταρχισμό της κυβέρνησης με αφορμή τα όσα συμβαίνουν στο πάρκο Κύπρου και Πατησίων. Επιπλέον, κατήγγειλε τον προπηλακισμό της διαμερισματικής συμβούλου της «Συμπαράταξης».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ