Παρασκευή 30 Γενάρη 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΤΗΣ ΠΡΟΤΑΣΗΣ ΝΟΜΟΥ ΤΟΥ ΚΚΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΟΥΣΙΑΣΤΙΚΗ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΤΩΝ ΑΝΕΡΓΩΝ

Ακρως αποκαλυπτική για τη στρατηγική των κομμάτων του κεφαλαίου και του ευρωμονόδρομου απέναντι στο τεράστιο πρόβλημα της ανεργίας και της διαχείρισης των συνεπειών της προς όφελος της εργοδοσίας ήταν η συζήτηση της πρότασης νόμου του ΚΚΕ για την ενίσχυση των ανέργων που έγινε χτες στη Βουλή. Η πρόταση δεν τέθηκε καν σε ψηφοφορία, με επίκληση της συνταγματικής διάταξης, σύμφωνα με την οποία απορρίπτονται προτάσεις νόμου της αντιπολίτευσης που προβλέπουν δημοσιονομική επιβάρυνση.

Χρειάζεται αγώνας των εργαζομένων με ταξικές, ουσιαστικές διεκδικήσεις, τόνισε ο εισηγητής του ΚΚΕ, Γιώργος Μαυρίκος, καλώντας τους ανέργους να συστρατευθούν σε αυτή την προοπτική. Σημείωσε επίσης πως η πρόταση του ΚΚΕ είναι απάντηση στις σύγχρονες ανάγκες των ανέργων, σημειώνοντας πως «άνεργος» δεν είναι μόνο αυτός που έχει στα κιτάπια του ο ΟΑΕΔ.

Παρεμβαίνοντας εκ μέρους της κυβέρνησης, η υφυπουργός Απασχόλησης Σ. Καλαντζάκου ξεκαθάρισε για μια ακόμη φορά ότι πρώτιστος στόχος είναι η ενίσχυση των εργοδοτών και της επιχειρηματικότητας. Χωρίς ουσιαστική πολιτική διαφωνία εμφανίστηκε το ΠΑΣΟΚ, κατηγορώντας την κυβέρνηση για «έλλειψη σχεδίου για την απασχόληση». Ρόλο εξωραϊστή της ΕΕ και της πολιτικής της ανέλαβε ο ΣΥΡΙΖΑ, ενώ ο πρόεδρος του ΛΑ.Ο.Σ. Γ. Καρατζαφέρης υπέδειξε τους μετανάστες εργάτες σαν υπεύθυνους για την ανεργία.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ