Πέμπτη 19 Οχτώβρη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 28
ΠΑΙΔΕΙΑ
ΣΠΟΥΔΑΣΤΕΣ ΛΑΡΙΣΑΣ
Απαιτούν φτηνότερα εισιτήρια

Πορεία στους δρόμους της Λάρισας πραγματοποίησαν χτες οι σπουδαστές των ΤΕΙ της πόλης, που ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα των Πανσπουδαστικών Κινήσεων Συνεργασίας, για ν' απαιτήσουν τη μείωση της τιμής του εισιτηρίου των αστικών συγκοινωνιών που χρησιμοποιούν για τη μεταφορά τους.

Είναι χαρακτηριστικό ότι η τιμή του εισιτηρίου που ανέρχεται στις 150 δρχ. αποτελεί πρόσθετο έξοδο για τους σπουδαστές των ΤΕΙ Λάρισας, για τους οποίους το οικονομικό κόστος επιβίωσης είναι δυσβάσταχτο.

Η πορεία ξεκίνησε από το κτιριακό συγκρότημα των ΤΕΙ Λάρισας. Επιπλέον, οι σπουδαστές προχώρησαν σε συμβολικούς αποκλεισμούς δρόμων, από τους οποίους γίνεται η μεταφορά τους από και προς τα ΤΕΙ Λάρισας. Οι σπουδαστές κατέληξαν στο κτίριο των ΚΤΕΑΛ Λάρισας, όπου αντιπροσωπεία τους συναντήθηκε με τη διοίκηση των Αστικών Συγκοινωνιών, ενώ τις επόμενες μέρες θα γίνουν συναντήσεις με το Νομάρχη και το Δήμαρχο Λάρισας.

* Σε ολοήμερη κατάληψη του κτιρίου της σχολής τους προχώρησαν χτες οι σπουδαστές του τμήματος Ζωικής Παραγωγής ΤΕΙ Λάρισας, διεκδικώντας τη λήψη μέτρων για τη βελτίωση των σπουδών τους. Μεταξύ των άλλων απαιτούν άμεση ανέγερση και λειτουργία του πτηνοτροφείου, κατασκευή αποδυτηρίων, που να τηρούν τους κανόνες υγιεινής, λειτουργία φαρμακείου πλήρως εξοπλισμένο, την αγορά ηλεκτρονικών υπολογιστών για τη δημιουργία ελεύθερου εργαστηρίου, την επέκταση του κυλικείου με κατάλληλη διαμόρφωση του χώρου και τη βελτίωση των προϊόντων, τη μείωση της τιμής των εισιτηρίων στα επίπεδα της Αθήνας. Το συνολικότερο διεκδικητικό πλαίσιο που θέτουν αφορά στη διατήρηση και ενίσχυση του δημόσιου χαρακτήρα της παιδείας.

Στη Θεσσαλονίκη

Συγκέντρωση και πορεία για την υπεράσπιση της Δημόσιας και Δωρεάν Παιδείας πραγματοποίησαν χτες το μεσημέρι οι φοιτητές της Θεσσαλονίκης. Η συγκέντρωση ξεκίνησε λίγο μετά τις 12 το μεσημέρι στο χώρο της Πλατείας Χημείου. Την απόφαση διοργάνωσης της κινητοποίησης πήραν 11 Φοιτητικοί Σύλλογοι του ΑΠΘ.

Οι φοιτητές με τη συμμετοχή τους δήλωσαν αποφασισμένοι να αγωνιστούν για να αποκρούσουν αποτελεσματικά τη συνολική επίθεση της κυβέρνησης ενάντια στο Δημόσιο και Δωρεάν Πανεπιστήμιο, που προχωράει μέσα από τις κατευθύνσεις του νόμου 2525/97 και αναμένεται να κλιμακωθεί το επόμενο διάστημα με την κατάθεση των νομοσχεδίων για την «Οικονομική και Διοικητική Αυτοτέλεια» των πανεπιστημίων, καθώς και τις ρυθμίσεις για τα μεταπτυχιακά.

Στο μεταξύ σε ισχύ παραμένουν και διαρκώς οξύνονται, προβλήματα που αφορούν τη δωρεάν παροχή συγγραμμάτων, την κατάρτιση των προγραμμάτων σπουδών, τη σίτιση και τη στέγαση των φοιτητών.

Μπροστά στην επιδείνωση των προβλημάτων τους, και την ολοένα και μεγαλύτερη εισχώρηση της εμπορευματοποίησης στην εκπαίδευση, οι φοιτητές δηλώνουν αποφασισμένοι να συνεχίζουν αγωνιστικά τη δράση τους και προειδοποιούν πως η χτεσινή κινητοποίηση είναι μόνο η αρχή του αγώνα τους που θα κλιμακωθεί το επόμενο διάστημα.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ