Πέμπτη 19 Οχτώβρη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 28
ΠΑΙΔΕΙΑ
ΠΡΕΒΕΖΑ
Πρωτοφανής αντικομμουνισμός

Νέο κρούσμα άνανδρης, φασιστικής επίθεσης σημειώθηκε στην Πρέβεζα κατά της γραμματέα της ΚΝΕ και μέλους του Φοιτητικού Συλλόγου ΤΕΙ Πρέβεζας, Τερέζας Βασιλείου, με αποτέλεσμα μάλιστα, το σοβαρό τραυματισμό της. Η νέα αυτή επίθεση που σημειώθηκε την περασμένη Πέμπτη (15/10) μέσα στο χώρο του ΤΕΙ, αποτελεί όπως φαίνεται συνέχεια μιας σειράς προκλήσεων απέναντι στα μέλη της «Πανσπουδαστικής Κίνησης Συνεργασίας» και της ΚΝΕ, που με την πρωτοπόρα, αγωνιστική δράση τους έχουν αποκτήσει αυξημένο κύρος στο ΤΕΙ και στην πόλη.

Με ανακοίνωσή της η Νομαρχιακή Επιτροπή Πρέβεζας του ΚΚΕ, καταγγέλλει στο λαό της Πρέβεζας την πρωτοφανή για την πόλη απρόκλητη επίθεση που δέχτηκε η Τ. Βασιλείου και κατονομάζει ως «ηγέτες» του ενορχηστρωμένου αντικομμουνισμού τους σπουδαστές Πασαγιαννίδη και Αυγούλη, που είναι επικεφαλής παρατάξεων στο ΤΕΙ. «Οταν είδαν ότι δεν μπορούσαν με πολιτικά μέσα να αντιπαρατεθούν, κατέφυγαν στους... "παραδοσιακούς" τρόπους πειθούς, διά της βίας», καταγγέλλει η ΝΕ του ΚΚΕ, λέγοντας ότι αυτός ο τρόπος αντιπαράθεσης «φωτογραφίζει και την πολιτική τους καταγωγή».

«Ο αντικομμουνισμός που η συγκεκριμένη "παρέα" χρησιμοποιεί στο ΤΕΙ δεν είναι ξεκομμένος από την εντεινόμενη αντικομμουνιστική προπαγάνδα που τα τελευταία χρόνια χρησιμοποιεί πολύ συχνά η κυβέρνηση για να δυσφημίσει τους λαϊκούς αγώνες και τις κινητοποιήσεις», τονίζει η ΝΕ του ΚΚΕ, σημειώνοντας ότι ο εμετικός αυτός αντικομμουνισμός έχει στόχο κυρίως τις συνειδήσεις των νέων.

«Οι κομμουνιστές δεν τρομοκρατούνται. Αυτό θα πρέπει να το έχουν υπόψη τους τα κάθε είδους φασιστοειδή», υπογραμμίζει η ΝΕ του ΚΚΕ και προσθέτει ότι υπάρχει επιτακτική «ανάγκη επαγρύπνησης του Πρεβεζάνικου λαού μπροστά στον ορατό κίνδυνο της ανεξέλεγκτης δράσης των παντός είδους φασιστοειδών». Η ΝΕ Πρέβεζας του ΚΚΕ καλεί τη διοίκηση και τη διεύθυνση του ΤΕΙ να πάρει όλα τα μέτρα για την ομαλή και δημοκρατική λειτουργία του Ιδρύματος, διασφαλίζοντας ταυτόχρονα την ελεύθερη διακίνηση ιδεών και την ελευθερία πολιτικής δράσης και έκφρασης, ενώ με την ίδια ανακοίνωση απευθύνεται στους τοπικούς φορείς, στα πολιτικά κόμματα και την Τοπική Αυτοδιοίκηση, να πάρουν θέση απέναντι στο πρωτοφανές για την πόλη φαινόμενο.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ