Τρίτη 3 Φλεβάρη 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΝΕΟ ΕΓΚΛΗΜΑ ΤΟΥ ΙΣΡΑΗΛ ΣΤΗ ΓΑΖΑ
ΤΑΞΙΚΑ ΣΥΝΔΙΚΑΤΑ
Οι Παλαιστίνιοι δικαιούνται τη δική τους πατρίδα

Εκδήλωση αλληλεγγύης χτες στο θέατρο «Περοκέ»

Ο μικρός Σάιντ χαιρετίζει τη χτεσινή εκδήλωση
Ο μικρός Σάιντ χαιρετίζει τη χτεσινή εκδήλωση
Ενα από τα παιδιά της Γάζας, ο Σάιντ, ένα από τα πολλά παιδιά της Παλαιστίνης που έχουν ποτίσει με αίμα το χώμα της πατρίδας τους, ζήτησε χτες από την εκδήλωση αλληλεγγύης που διοργάνωσαν ταξικά Συνδικάτα της Αθήνας στο θέατρο «Περοκέ» «να μην ξεχνάνε τα παιδιά της Παλαιστίνης». Ο μικρός Παλαιστίνιος, με το κομμένο πόδι από τις βόμβες των Ισραηλινών βρέθηκε στο χώρο προσκεκλημένος των Συνδικάτων Οικοδόμων, Μετάλλου, Ιδιωτικών Υπαλλήλων, Λιθογράφων, Επισιτισμού - Τουρισμού - Ξενοδοχείων που διοργάνωσαν την εκδήλωση. Ζήτησε από όλο τον κόσμο να απαντήσει στις κραυγές των παιδιών της Γάζας, απαιτώντας από όλους τους λαούς να τιμωρήσουν το Ισραήλ για τα εγκλήματά του.

Μετά το ζεστό χειροκρότημα για τους αγώνες του λαού της Παλαιστίνης, που χαράχτηκαν στα μάτια αυτού του παιδιού, το λόγο πήρε ο Μοχάμετ Ιγκνέμπι, εκπρόσωπος της Ενωσης Παλαιστινίων Εργατών. Κάλεσε όλους τους Ελληνες εργαζόμενους να ενισχύσουν την αντίσταση, για να αναγκάσουν το Ισραήλ να δεχτεί μια δίκαιη λύση. Να πληρώσει το κόστος της επιθετικότητας και της μη αποδοχής της ειρήνης. Ομιλητής στην εκδήλωση ήταν ο Γιώργος Θεοδώρου, γραμματέας του Συνδικάτου Οικοδόμων Αθήνας, ο οποίος στάθηκε στο διπλό χρέος που έχουν οι εργαζόμενοι να ορθώσουν το ανάστημά τους απέναντι στην εργοδοσία, στο κεφάλαιο, με την ταυτόχρονη ανάπτυξη της διεθνιστικής αλληλεγγύης προς τους λαούς και κάθε λαό που αντιστέκεται, όπως αυτός της Παλαιστίνης. Ζήτησε «να μη δεχτούμε τη βαρβαρότητα του καπιταλισμού, να διαδηλώσουμε ξανά και ξανά. Συνεχίζουμε δεσμευόμενοι να κάνουμε πράξη το σύνθημα "Ούτε γη, ούτε νερό στους φονιάδες των λαών"».

Στο μεταξύ, συνεχίζεται η συγκέντρωση υλικού και χρημάτων στην Αθήνα, στα κεντρικά γραφεία του ΠΑΜΕ (Εμμανουήλ Μπενάκη 28, τηλ. 210.3301.842), από τις 8.30 π.μ. μέχρι τις 8 μ.μ. Χρήματα συγκεντρώνουν από κοινού και η ΕΕΔΥΕ, η ΟΓΕ και η ΕΕΔΔΑ, στο λογαριασμό 11629603975 της Εθνικής Τράπεζας.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ