Παρασκευή 6 Φλεβάρη 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 35
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΛΑΡΙΣΑ
Αμεσα μέτρα για να αποφευχθούν τα τροχαία

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας προχτές και συμβολικός αποκλεισμός της οδού Φαρσάλων, όπου έχουν σημειωθεί πολλά τροχαία δυστυχήματα

Να μη χυθεί άλλο αίμα στην οδό Φαρσάλων και να ληφθούν άμεσα μέτρα για την ασφαλή κυκλοφορία πεζών και οχημάτων, απαίτησαν προχτές με δυναμική συγκέντρωση, κάτοικοι των ανατολικών συνοικιών της Λάρισας, απ' όπου διέρχεται ο δρόμος που αποτελεί κίνδυνο - θάνατο για τους διερχόμενους οδηγούς και πεζούς.

Ανταποκρινόμενοι στο κάλεσμα της Κομματικής Οργάνωσης των ανατολικών συνοικιών του ΚΚΕ (Ανθούπολη, Χαραυγή, Πυροβολικά, Αβέρωφ), οι Λαρισαίοι και οι Λαρισαίες που έδωσαν αγωνιστικό παρών, στη συγκέντρωση προχώρησαν σε συμβολικό αποκλεισμό του δρόμου, στο ύψος του τελωνείου, εκεί όπου πριν δύο βδομάδες έχασε τη ζωή της μια 60χρονη γυναίκα όταν παρασύρθηκε από διερχόμενη μοτοσικλέτα. Επίσης, συγκρότησαν Συντονιστική Επιτροπή Αγώνα, η οποία το επόμενο διάστημα θα αναλάβει πρωτοβουλίες για τον περαιτέρω συντονισμό της δράσης των κατοίκων, ώστε να δοθεί επιτέλους λύση στο πρόβλημα. Μεταξύ των άλλων απαιτούν, την απομάκρυνση του τελωνείου και τη μεταφορά του στις διαμορφωμένες εγκαταστάσεις του Ομορφοχωρίου, καλύτερο φωτισμό, τοποθέτηση φαναριών και μια σειρά άλλων μέτρων όπως υπόγεια διάβαση πεζών, δημιουργία οδικού κόμβου κ.ά.

Αξίζει να σημειωθεί ότι εξαιτίας της επικινδυνότητας του δρόμου μέσα στο 2008 άφησαν την τελευταία τους πνοή στον οδό Φαρσάλων τρεις Λαρισαίοι και πολλοί άλλοι τραυματίστηκαν. Μάλιστα, την περασμένη Τρίτη το βράδυ, ένας ακόμα Λαρισαίος, ο 20χρονος Γεώργιος Λ. Αλεξανδρής, τραυματίστηκε βαριά, στη συμβολή των οδών Φαρσάλων και Δράμας, όταν η μοτοσικλέτα του συγκρούστηκε με ιδιωτικής χρήσης φορτηγό αυτοκίνητο. Ο νεαρός, που δίνει μάχη για να κρατηθεί στη ζωή, νοσηλεύεται στην Εντατική Μονάδα του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Λάρισας.

Οπως τόνισε στην ομιλία του ο Θ. Βασιλείου, γραμματέας της Αχτιδικής Επιτροπής Συνοικιών Λάρισας του ΚΚΕ, στην οδό Φαρσάλων, που είναι μία από τις μεγαλύτερες στην πόλη, δημιουργείται τεράστιο κυκλοφοριακό πρόβλημα, ιδιαίτερα στο ύψος του τελωνείου, καθώς για να βγουν από κει τ' αυτοκίνητα, πρέπει να παρανομήσουν, μπαίνοντας στο αντίθετο ρεύμα, με κίνδυνο πρόκλησης ατυχημάτων. Καταγγέλλοντας την προκλητική αδιαφορία των αρμόδιων φορέων - ΥΠΕΧΩΔΕ, Δημοτική και Νομαρχιακή Επιτροπή, Τροχαία - τόνισε: «Το ποτήρι ξεχείλισε. Καμία αναμονή, καμία ανοχή. Η αδιαφορία είναι εγκληματική. Με τη συσπείρωση και τον αγώνα μπορούμε και θα επιβάλουμε λύσεις».

Χαιρετισμό στη συγκέντρωση απηύθυνε ο Αγ. Παπαστεργίου, επικεφαλής της «Δημοτικής Συνεργασίας», δημοτικός σύμβουλος Λάρισας, ενώ παραβρέθηκαν αντιπροσωπεία της Νομαρχιακής Ενωτικής Αγωνιστικής Συνεργασίας και εκπρόσωποι άλλων φορέων.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ