Παρασκευή 6 Φλεβάρη 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Ποινική δίωξη για ανθρωποκτονία στον αστυνομικό

Ποινική δίωξη σε βάρος του αστυνομικού που πυροβόλησε και τραυμάτισε ιδιωτικό φρουρό της κατοικίας του Αμερικανού πρέσβη, άσκησε η εισαγγελέας για απόπειρα ανθρωποκτονίας από πρόθεση και παράνομη οπλοχρησία. Η 16η τακτική ανακρίτρια έδωσε εντολή για τη διενέργεια ψυχιατρικής πραγματογνωμοσύνης στον κατηγορούμενο.

Αμέσως μετά την έξοδό του από το ανακριτικό γραφείο, ο αστυνομικός ζήτησε να πάει στην υπηρεσία του, ρωτώντας μάλιστα τον δικηγόρο του: «Τελειώσαμε; Μπορούμε τώρα να πάμε στη δουλειά μας», δείχνοντας να μην έχει επίγνωση της κατάστασης. Ο αστυνομικός ζήτησε και έλαβε προθεσμία για να απολογηθεί για σήμερα.

Ο δικηγόρος του αστυνομικού Γ. Παναγόπουλος δήλωσε ότι η υπεράσπιση θα επικαλεστεί ψυχολογικό πρόβλημα, το οποίο ωστόσο, σημείωσε, δεν ήταν μέχρι τώρα εμφανώς αποδεδειγμένο. Επίσης, ανέφερε ότι μέχρι στιγμής ο εντολέας του δεν έχει δώσει πειστική εξήγηση για την αιτία που χρησιμοποίησε το όπλο. «Μας είπε ότι με τις επιθέσεις που γίνονται τελευταία, φοβήθηκε όταν είδε τον άνθρωπο να έρχεται οπλισμένος και γι' αυτό πυροβόλησε», είπε ο δικηγόρος.

Τέλος, σύμφωνα με το δικηγόρο του κατηγορούμενου, το πρόβλημα σε αυτή τη μορφή εκδηλώθηκε τώρα, ενώ πριν από λίγες ημέρες κατόπιν προτροπής των γονιών του ο αστυνομικός είχε εξεταστεί από ιδιώτη ψυχίατρο και πρόσθεσε ότι - χωρίς να είναι απολύτως βέβαιος - του είχαν χορηγηθεί και χάπια.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ