Τρίτη 10 Φλεβάρη 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 3
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΚΥΠΡΟΣ - ΠΛΟΙΟ
«Η κυπριακή κυβέρνηση θα πράξει εκείνο που πρέπει»

ΛΕΥΚΩΣΙΑ.--

Κοινοποιήθηκε στην κυπριακή κυβέρνηση η απάντηση της Επιτροπής Κυρώσεων για το Ιράν του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ, πάνω στα ερωτήματα που έθεσε η Κυπριακή Δημοκρατία, ζητώντας τη συμβουλή της Επιτροπής, με αφορμή το πλοίο Monchegorsk, κυπριακής σημαίας, που εμφανίζεται να μεταφέρει φορτίο από το Ιράν στη Γάζα και βρίσκεται αγκυροβολημένο στο λιμάνι της Λεμεσού.

Την απάντηση, η οποία και αποτελεί ομόφωνη απόφαση της Επιτροπής, παρέλαβε από τον Ιάπωνα προεδρεύοντα, πρέσβη Yukio Takasu, ο Μόνιμος Αντιπρόσωπος της Κύπρου στον ΟΗΕ, Πρέσβης Μηνάς Χατζημιχαήλ, με το κείμενο να παραμένει απόρρητο ενώ αναμένονται και οι τοποθετήσεις της κυπριακής κυβέρνησης.

Ο Κύπριος κυβερνητικός εκπρόσωπος, Στέφανος Στεφάνου, σε δηλώσεις του ανέφερε ότι η Κυπριακή Δημοκρατία εξετάζει πολύ σοβαρά την απάντηση της Επιτροπής Κυρώσεων του ΟΗΕ στο θέμα του πλοίου Monchegorsk και όταν θα είναι έτοιμη θα δώσει τις απαντήσεις της και θα πράξει εκείνο που πρέπει, χωρίς να θέτει χρονοδιαγράμματα. Οπως επισήμανε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος αναφορικά με τις επιλογές της Λευκωσίας σχετικά με τα επόμενα βήματά της, «υπάρχουν διάφορες επιλογές», τις οποίες αρνήθηκε να αναφέρει, και θα το κάνει μόνο όταν υπάρξουν οι αντίστοιχες αποφάσεις.

Ο Σ. Στεφάνου ερωτηθείς κατά πόσον η κυβέρνηση είναι υποχρεωμένη να ενημερώσει την Επιτροπή Κυρώσεων για την απόφασή της, είπε ότι «δεν είναι θέμα της Επιτροπής, είναι ένα θέμα που απασχολεί διάφορους, είμαστε σε επαφή με το Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ. Η Κυπριακή Δημοκρατία θα ενημερώσει αυτούς που χρειάζεται, πάντοτε στο πλαίσιο των διαδικασιών που προβλέπονται».

Πλήρη στήριξη στους χειρισμούς της κυβέρνησης σχετικά με το όλο ζήτημα του επίμαχου πλοίου, εξέφρασε και ο ΓΓ της ΚΕ του ΑΚΕΛ, Αντρος Κυπριανού.

Τέλος σε δηλώσεις του ο Ρώσος πρέσβης στη Λευκωσία κ. Σούμσκι, υποστήριξε ότι το πλοίο που βρίσκεται στη Λεμεσό δεν είναι ρωσικών συμφερόντων και το μόνο ενδιαφέρον της Ρωσίας είναι η ασφάλεια του πληρώματος, το οποίο είναι ρωσικής υπηκοότητας.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ