Τρίτη 10 Φλεβάρη 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 13
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
ΕΒΡΟΣ
Σαπίζει στις αποθήκες η παραγωγή

Ανακοίνωση της Αχτιδικής Επιτροπής Β.Εβρου του ΚΚΕ

Απούλητες στις αποθήκες παραμένουν μεγάλες ποσότητες αγροτικών προϊόντων(πατάτες, κρεμμύδια, σκόρδα) στη Βύσσα του Β. Εβρου, με ορατό πια τον κίνδυνο να καταστραφούν.

Οπως τονίζει σε ανακοίνωσή της η Αχτιδική Επιτροπή Β. Εβρου του ΚΚΕ, η πολιτική της ΚΑΠ και του ΠΟΕ, που απελευθέρωσαν τις εισαγωγές, είναι η κύρια αιτία που οι αγρότες της Βύσσας, όπως και όλης της χώρας, δυσκολεύονται να πουλήσουν τα προϊόντα τους.

«Σήμερα αρκετούς μήνες μετά τη συγκομιδή, παραμένουν στην περιοχή απούλητα χιλιάδες τόνοι σιτηρών και καλαμποκιού. Μεγάλες όμως είναι και οι ευθύνες των αγροτοσυνδικαλιστών του ευρωμονόδρομου, που στις πρόσφατες αγροτικές κινητοποιήσεις φρόντισαν να περιορίσουν το διεκδικητικό πλαίσιο, σε κάποιες πενιχρές αποζημιώσεις για το σήμερα, αφήνοντας στο απυρόβλητο την ΚΑΠ και αρνούμενοι πεισματικά να υιοθετήσουν αιτήματα, όπως οι κατώτερες εγγυημένες τιμές, όπως η προστασία της ντόπιας παραγωγής από τις αθρόες και ανεξέλεγκτες εισαγωγές, όπως ουσιαστικά μέτρα για τη μείωση του κόστους», αναφέρεται στην ανακοίνωση.

Η Αχτιδική Επιτροπή Βορείου Εβρου καλεί τους αγρότες της Βύσσας δυναμικά να απαιτήσουν κατώτερες εγγυημένες τιμές, προστασία ντόπιας παραγωγής, μείωση κόστους. Σημειώνει ακόμη ότι με αναφορά τους προς τον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης, οι βουλευτές του ΚΚΕ Γ. Ζιώγας και Σ. Καλαντίδου έφεραν το θέμα στη Βουλή.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ