Τρίτη 10 Φλεβάρη 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 13
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
ΚΕΡΚΥΡΑ
Αγωνιστική απάντηση στην πολιτική ξεκληρίσματος

Δυναμική αγροτική κινητοποίηση έξω από την Περιφέρεια Ιονίων Νήσων πραγματοποίησαν χθες το πρωί στην Κέρκυρα ελαιοκαλλιεργητές του νησιού, διεκδικώντας την προστασία της παραγωγής και του εισοδήματος, ενάντια στην αντιαγροτική πολιτική ξεκληρίσματος.

Μικρομεσαίοι παραγωγοί με διακριτή την παρουσία νέων αγροτών, εκπρόσωποι αγροτικών συλλόγων και συνεταιρισμών από Αϊ - Μαθιά, Ραχτάδες, Επίσκεψη, Νύμφες, Λευκίμμη, Γιαννάδες, Σπαρτίλα και άλλες ελαιοκομικές περιοχές του νησιού ανταποκρίθηκαν για ακόμη μια φορά στο αγωνιστικό κάλεσμα της ΠΑΣΥ.

Με προσυγκεντρώσεις στη γέφυρα των Γιατρών και την περιοχή Μεσογγή της Λευκίμμης κατέφθασαν με πομπή από δεκάδες αγροτικά οχήματα στην Περιφέρεια και προχώρησαν σε συμβολικό αποκλεισμό της. Με διάχυτη την αγωνιστική διάθεση, ξεκαθάρισαν πως δεν πρόκειται να υποστούν αγόγγυστα και μοιρολατρικά την πολιτική ξεκληρίσματος και ερήμωσης της υπαίθρου. Σε αυτήν την πολιτική που αποτυπώνεται μεταξύ άλλων στην κατρακύλα των τιμών, στο δυσβάσταχτο κόστος παραγωγής, αλλά και στο πετσόκομμα και μη καταβολή σε σημαντικό αριθμό ελαιοκαλλιεργητών ακόμη και αυτών των πενιχρών επιδοτήσεων, προβλήθηκε η ανάγκη συνέχισης και κλιμάκωσης των αγώνων, με αιτήματα που απαντούν στις σύγχρονες ανάγκες σήμερα, που δένουν με την προοπτική μιας άλλης φιλοαγροτικής ανάπτυξης.

Στο πλευρό τους βρέθηκαν αντιπροσωπεία του ΠΑΜΕ, εκπρόσωποι των Σωματείων Ξενοδοχοϋπαλλήλων, Ιδιωτικών Υπαλλήλων και Οικοδόμων, που συσπειρώνονται στις γραμμές του, δηλώνοντας για άλλη μια φορά την αμέριστη συμπαράσταση στο δίκαιο αγώνα τους.

Στις συνέπειες από αυτήν την πολιτική οικονομικού στραγγαλισμού, διωγμού των μικρομεσαίων παραγωγών από τα χωράφια τους, στάθηκε στην ομιλία του ο Βασίλης Αρμενιάκος εκ μέρους της ΠΑΣΥ. Υπογράμμισε την ανάγκη ανασύνταξης και αναζωογόνησης των αγροτικών συλλόγων και ομοσπονδιών, του αγροτικού συνεταιριστικού κινήματος συνολικά, σε αγωνιστική κατεύθυνση, κόντρα στην πολιτική της ΚΑΠ και της ΕΕ που συνδιαμορφώνουν οι ελληνικές κυβερνήσεις, στηρίζουν και υπηρετούν τα κόμματα και οι δυνάμεις του ευρωμονόδρομου.

Χαιρετισμό στη συγκέντρωση απεύθυνε και ο βουλευτής του ΚΚΕ Μπάμπης Χαραλάμπους.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Απλώνεται ο αγώνας (2010-01-22 00:00:00.0)
Συντονίζουν την αγωνιστική δράση τους (2009-12-02 00:00:00.0)
Αγρότες και εργάτες θα διαδηλώσουν μαζί (2009-08-29 00:00:00.0)
Πανελλαδική σύσκεψη σήμερα στη Λάρισα (2007-02-10 00:00:00.0)
Οι νέοι αγώνες της αγροτιάς... (2007-01-09 00:00:00.0)
Η ΚΑΠ «θερίζει»... (2006-11-24 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ