Τετάρτη 11 Φλεβάρη 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΘΕΣΕΙΣ ΠΑΣΟΚ ΓΙΑ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗ ΑΝΕΡΓΙΑΣ
Εννιά μήνες ανασφάλιστη εργασία για τους νέους!!!

Την εσωκομματική αναταραχή στο κυβερνητικό στρατόπεδο επιστράτευσε χτες ο Γ. Παπανδρέου για να ζητήσει εκ νέου εκλογές, υποστηρίζοντας ότι «η χώρα μένει χωρίς πυξίδα».

«Εχουμε κυβέρνηση η οποία σπαράσσεται εσωτερικά. Μια κυβέρνηση αιχμάλωτη συμφερόντων και μικροκομματικών σκοπιμοτήτων», ανέφερε ο Γ. Παπανδρέου κατά τη συνεδρίαση του «κύκλου εργασίας εξωτερικής πολιτικής» του ΠΑΣΟΚ, υποστηρίζοντας ότι «με βάση αυτά τα δεδομένα, το αίτημα του ΠΑΣΟΚ για αλλαγή, με εντολή από το λαό είναι πιο επιτακτικό από ποτέ». Το ΠΑΣΟΚ επιδιώκοντας να θέσει το ψευτοδίλλημα του... «καλύτερου διαχειριστή» στα λαϊκά στρώματα προσπαθεί να εγκλωβίσει τη λαϊκή δυσαρέσκεια στο αίτημα για πρόωρες εκλογές. Είναι ενδεικτικό ότι χτες ο Γ. Παπανδρέου στη συνεδρίαση του «κύκλου πράσινη ανάπτυξη - περιβάλλον» ανέφερε ότι «η ΝΔ κινείται με ορίζοντα εκλογών, σπαταλώντας τα αποθέματα της χώρας μας, χωρίς αναπτυξιακό σχέδιο για τη χώρα».

Προτείνει «stage» στον ιδιωτικό τομέα!

Την ίδια στιγμή που το ΠΑΣΟΚ ζητάει εκλογές για να εφαρμόσει το «εναλλακτικό σχέδιο διακυβέρνησης» που στο επίπεδο της οικονομίας θα στηριχτεί στην «πράσινη ανάπτυξη», τα στελέχη του παρουσιάζουν μια σειρά από προτάσεις και θέσεις που έρχονται για να ενισχύσουν το μεγάλο κεφαλαίο, προτείνοντας «ανασφάλιστη εργασία», «επιδοτούμενες θέσεις εργασίας» και «προγράμματα διά βίου μάθησης και απόκτησης εμπειρίας»...

Στελέχη του ΠΑΣΟΚ που έδωσαν χτες στη δημοσιότητα τις θέσεις τους για την «αντιμετώπιση της ανεργίας και της ενίσχυσης της απασχόλησης», αφού κατηγόρησαν την κυβέρνηση ότι «συγκαλύπτει την πραγματική ανεργία» - λες και το ΠΑΣΟΚ δεν ακολουθούσε την ίδια τακτική - και της άσκησαν κριτική που προωθεί «Stage» στο Δημόσιο, μεταξύ άλλων πρότειναν:

-- «Πρόγραμμα επιδοτούμενης επαγγελματικής εκπαίδευσης σε εργασιακό περιβάλλον («Stage στον ιδιωτικό τομέα»), αποκλειστικά σε επιχειρήσεις του ιδιωτικού τομέα και για έξι μήνες. Δυνατότητα παράτασης μέχρι 9 μήνες». Με πρόσχημα την αντιμετώπιση «της έλλειψης επαγγελματικής εμπειρίας των ανέργων» τους προσφέρουν ανασφαλίστους για εννιά μήνες στους εργοδότες!

-- «Καθιέρωση του δικαιώματος εργαζομένων και ενηλίκων στη διά βίου μάθηση», «θεσμοθέτηση της κοινωνικής εργασίας για απασχόληση» και «επιδότηση των ασφαλιστικών εισφορών των εργαζόμενων, δίνοντας πραγματικά κίνητρα στους ιδιώτες για προσλήψεις»...Μ' ένα μπαράζ προτάσεων δίνουν στο κεφάλαιο τη δυνατότητα να διαλέξει τον τρόπο που θα ξεζουμίσει τους εργαζόμενους.

Εξάλλου κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου ο εκπρόσωπος για θέματα Ανάπτυξης του ΠΑΣΟΚ, Μιχ. Χρυσοχοΐδης, άσκησε κριτική στην κυβέρνηση για τις τιμές των προϊόντων στην αγορά και τα επιτόκια των τραπεζών εγκαλώντας ταυτόχρονα τους τραπεζίτες και τις πολυεθνικές επιχειρήσεις, που οι μεν ασκούν «αθέμιτες πρακτικές σε βάρος των καταναλωτών και οι δε «που παρά την πρωτόγνωρη οικονομική κρίση, κερδοσκοπούν ακόμη»...


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ