Τετάρτη 11 Φλεβάρη 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 7
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΣΚΑΝΔΑΛΟ «ΖΗΜΕΝΣ»
«Καρφώνει» το ΠΑΣΟΚ ο Τσουκάτος για τα κονδύλια

Ξεσπάθωσε κατά του κόμματός του ο πρώην «στρατηγός» του ΠΑΣΟΚ Θ. Τσουκάτος κατηγορώντας το για «κομματικά παρασκήνια» και «κομματικούς καιροσκοπισμούς», ενώ δηλώνει ότι δε λειτούργησε «από ιδιοτέλεια» και πως η πράξη του πρέπει «να κριθεί στην αληθινή διάστασή της». Ο πρώην στενός συνεργάτης του πρώην πρωθυπουργού του ΠΑΣΟΚ Κ. Σημίτη, κατέθεσε χτες αίτηση στο Συμβούλιο Πλημμελειοδικών Αθήνας ζητώντας την άρση της διάταξης του 4ου ειδικού ανακριτή Ν. Ζαγοριανού, με την οποία «παγώνουν» οι τραπεζικοί του λογαριασμοί. Παράλληλα, ο Θ. Τσουκάτος επαναλαμβάνει ότι το ποσό του 1.000.000 μάρκων που προέρχονταν από τη γερμανική «Ζήμενς» κατευθύνθηκε στα ταμεία του κόμματός του.

Το πρώην στέλεχος του ΠΑΣΟΚ κατηγορεί ευθέως το κόμμα του ότι πάει να του φορτώσει την υπόθεση της «Ζήμενς». «Ασφαλώς είναι γεγονός, αναφέρει ο Θ. Τσουκάτος, πως η πολιτική μου παράταξη με εξίσωσε ισοπεδωτικά με περιπτώσεις άλλων προσώπων, με τις οποίες, όμως, δεν υπάρχει καμία αναλογία, επιχειρώντας να αποστασιοποιηθεί για λόγους ευνόητους, ενώ πολλοί θα ήταν στον πειρασμό - όλως υποκριτικά - να με χρησιμοποιήσουν στην πολιτική αντιπαράθεση. Τη διάκριση αυτή που δε θα είχα την αξίωση να πράξουν τα κομματικά παρασκήνια, όπου η αλήθεια συνθλίβεται απ' τους κομματικούς καιροσκοπισμούς, είμαι βέβαιος πως θα κάνει η Δικαιοσύνη».

Επίσης, ο θ. Τσουκάτος επισημαίνει ότι «ήταν καθιερωμένο - επί πολλές δεκαετίες - να λαμβάνουν τα πολιτικά κόμματα χρηματοδοτήσεις μεγάλων ποσών από χρηματοδότες που δεν ήθελαν δημοσιότητα. Ακόμη, ήταν και παραμένει πραγματικότητα, πως τα εκλογικά έξοδα, πάντοτε υπερέβαιναν τα επίσημα έσοδα των κομμάτων».

Ο πρώην ισχυρός άνδρας του ΠΑΣΟΚ ισχυρίζεται ότι η Δικαιοσύνη χρησιμοποιεί για συναφείς υποθέσεις διαφορετικά μέτρα και σταθμά, καθώς η υπόθεση της χρηματοδότησης της ΝΔ μέσω της Λιβεριανής εταιρίας MAYO οδηγήθηκε στο αρχείο. «Συγκρίνοντας τις δύο συναφείς υποθέσεις που αφορούν χρηματοδοτήσεις κομμάτων κι έχουν απασχολήσει μέχρι σήμερα τη Δικαιοσύνη, συνεχίζει ο Θ. Τσουκάτος, διαπιστώνουμε πως η μια τέθηκε στο αρχείο, ενώ η άλλη που αφορά εμένα, καταλήγει σε άσκηση ποινικής διώξεως για "ξέπλυμα χρήματος"».

Οσον αφορά τα καθαρά νομικά επιχειρήματα που επικαλείται ο Θ. Τσουκάτος για την άρση της διάταξης του 4ου ειδικού ανακριτή, είναι ότι το ποσό του 1.000.000 μάρκων προήλθε από τη μητρική εταιρία «Ζήμενς» Γερμανίας και ως εκ τούτου αποτελεί αναμφίβολα προϊόν νόμιμων εμπορικών δραστηριοτήτων. Επίσης, ισχυρίζεται ότι η πράξη για την οποία θεωρείται κατηγορούμενος συντελέστηκε το 1999, όπως αποδείχτηκε και από την προκαταρκτική εξέταση, ενώ εφαρμόζεται προγενέστερος νόμος, ο 2331/95.

Στο μεταξύ, αίτημα για να αρθεί η διάταξη Ζαγοριανού κατέθεσαν και τα πρώην στελέχη της «Ζήμενς» και του ΟΤΕ Χριστοφοράκος, Δενδρινός, Σταυριανού και Καραβέλας.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
ΑΤΙΤΛΟ (2010-12-21 00:00:00.0)
Με δυο μέτρα και σταθμά η ταξική Δικαιοσύνη (2010-09-10 00:00:00.0)
Αντιδράσεις από τις δικαστικές ενώσεις (2010-04-16 00:00:00.0)
Επιταχύνονται οι εξελίξεις (2008-08-19 00:00:00.0)
Ψάχνει την ... πορεία των μιζών (2008-07-01 00:00:00.0)
Στη δίνη των αποκαλύψεων (2008-06-21 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ