Πέμπτη 12 Φλεβάρη 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 25
ΔΙΕΘΝΗ
ΗΠΑ - ΚΑΛΙΦΟΡΝΙΑ
Ο εξολοθρευτής των εργαζομένων

ΛΟΣ ΑΝΤΖΕΛΕΣ.--

Με παντιέρα το «δεν υπάρχουν χρήματα» ο ρεπουμπλικανός κυβερνήτης της Καλιφόρνιας, Αρνολντ Σβαρτσενέγκερ, πραγματοποιεί τις απειλές που έχει εκτοξεύσει εδώ και πολύ καιρό, ανακοινώνοντας την απόλυση χιλιάδων κρατικών λειτουργών έως τα τέλη της εβδομάδας, αν δεν υιοθετηθεί ως τότε τροποποίηση του προϋπολογισμού της όγδοης οικονομίας του πλανήτη.

Ο Ααρόν ΜακΛίαρ, εκπρόσωπος του κυβερνήτη της Καλιφόρνιας, δήλωσε ότι 20.000 κρατικοί λειτουργοί έλαβαν την Παρασκευή επιστολές στις οποίες προειδοποιούνταν για την επικείμενη απόλυσή τους, στην περίπτωση που δεν επιτευχθεί συμφωνία με τα μέλη του πολιτειακού κογκρέσου ενώ πρόσθεσε ότι μισοί από τους κρατικούς λειτουργούς θα απολυθούν έως την 1η Ιούλη, αρχίζοντας από αυτούς που έχουν τα λιγότερα χρόνια προϋπηρεσίας.

Με πρόσχημα την οικονομική κρίση και την κόντρα για την κάλυψη του κενού στον προϋπολογισμό, ύψους 42 δισεκατομμυρίων δολαρίων, έχει γίνει ανάσχεση πληρωμών ύψους 3,5 δισ. δολαρίων και η πλειοψηφία των 238.000 κρατικών λειτουργών της Καλιφόρνιας έχουν ήδη υποχρεωθεί να λαμβάνουν δύο ημέρες άδεια άνευ αποδοχών το μήνα. Επίσης, οι κάτοικοι δε θα λαμβάνουν την επιστροφή του φόρου τους, οι υποτροφίες του Κολεγίου της Καλιφόρνιας θα μένουν απλήρωτες, τα τιμολόγια δε θα εξοφλούνται και οι κοινωνικές υπηρεσίες της πολιτείας θα είναι «παγωμένες».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ