Πέμπτη 12 Φλεβάρη 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 23
ΔΙΕΘΝΗ
Προκλητική «νουθεσία» από την ισραηλινή πρεσβεία

Με μια προκλητική επιστολή που αποστέλλει ο πρέσβης του Ισραήλ στην Αθήνα, Αλι Γιάχια, που ξεκινάει με τη φράση «Προς όλα τα Δημοτικά Συμβούλια που καταψήφισαν το Ισραήλ για τις επιχειρήσεις στη Γάζα», προσπαθεί να νουθετήσει όποιους καταδίκασαν το νέο έγκλημα του Ισραήλ. Τον ελληνικό λαό που συμπαραστάθηκε στο δίκαιο αγώνα του παλαιστινιακού λαού. Η επιστολή αποστέλλεται στις 22 Γενάρη (στο Δήμο Ταύρου έχει καταχωρηθεί με Αριθμό Πρωτοκόλλου 1233, 29/1/09) και εμπεριέχει τη γνωστή προκλητική επιχειρηματολογία και μάλιστα απευθύνεται στους δημοτικούς συμβούλους ως εξής: «Μην καταψηφίζετε αυθόρμητα και απερίσκεπτα μια χώρα που υπερασπίζεται το αναφαίρετο δικαίωμα των πολιτών της να ζουν σε ένα δημοκρατικό και υγιές περιβάλλον...». Επίσης δίνει μαθήματα του στιλ «τι θα κάνατε απέναντι σε μια οργάνωση που εκτοξεύει πυραύλους εναντίον ελληνικών πόλεων...».

Αυτό που δεν αναφέρει στην επιστολή του ο πρέσβης είναι ότι οι ισραηλινές δυνάμεις παραμένουν, επί της ουσίας, κατοχική δύναμη στη Λωρίδα της Γάζας ελέγχοντας όλα τα σύνορα και κατά συνέπεια έχοντας στο έλεός τους τα 1,5 εκατομμύρια κατοίκους της, όπως άλλωστε πράττουν, πολύ πιο άμεσα, και στη Δυτική Οχθη. Αυτό που, επίσης, δεν αναφέρει είναι ότι η κατοχή έχει ενταθεί στο σύνολο των παλαιστινιακών εδαφών με την ανέγερση του διαχωριστικού τείχους στη Δ. Οχθη, την περαιτέρω κατάσχεση εδαφών, τις κατεδαφίσεις σπιτιών, τους αποκλεισμούς, τις αλλεπάλληλες δολοφονίες και τις εκατοντάδες συλλήψεις. Και όσο υπάρχει κατοχή, υπάρχει και το δικαίωμα αντίστασης του κατεχομένου.

Ούτε αναφέρει ότι επί 18 μήνες, το Ισραήλ, με την υποστήριξη των ΗΠΑ και της ΕΕ, έχει επιβάλλει φονικό εμπάργκο στους κατοίκους της Λωρίδας της Γάζας, ένα εμπάργκο με πρόσχημα τη «Χαμάς», που βέβαια, ασχέτως της όποιας άποψης έχει ο καθένας, εκλέχτηκε από τον παλαιστινιακό λαό και δεκάδες βουλευτές της παραμένουν φυλακισμένοι από τον Ιούνη του 2006. Για όλα αυτά και το κυρίαρχο ζήτημα της κατοχής ο κ. Γιάχια σιωπά, όπως και όλες οι ισραηλινές κυβερνήσεις με τις «ισχυρές πλάτες» των ιμπεριαλιστών.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ