Πέμπτη 12 Φλεβάρη 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 23
ΔΙΕΘΝΗ
ΕΥΡΩΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗ ΟΜΑΔΑ ΤΟΥ ΚΚΕ
Καταψήφισε τη συμφωνία ΕΕ - Ισραήλ

Προωθείται ο κοινός «αεροπορικός χώρος» μετά την πρώτη έγκριση στην αρμόδια επιτροπή

Τη συμφωνία ΕΕ - Ισραήλ «σχετικά με ορισμένες πτυχές των αεροπορικών μεταφορών» ενέκρινε στη χτεσινή της συνεδρίαση η Επιτροπή Μεταφορών και Τουρισμού του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, με 44 ψήφους υπέρ, από τη μεγάλη συμμαχία Λαϊκού Κόμματος, Σοσιαλδημοκρατών, Φιλελευθέρων, Πράσινων και ακραιφνών συντηρητικών ευρωβουλευτών, με 2 κατά και 2 λευκά. H συμφωνία αυτή υπογράφηκε από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή στις 9 Δεκέμβρη 2008 και αποτελεί προπαρασκευαστικό στάδιο για τη σύναψη συμφωνίας δημιουργίας Kοινού Αεροπορικού Xώρου ΕΕ - Ισραήλ, για την οποία έχουν ήδη ξεκινήσει διαπραγματεύσεις και έχει κατ' αρχήν επιτευχθεί συμφωνία επί των γενικών αρχών, όπως το σταδιακό άνοιγμα των αγορών, ενώ ο επόμενος γύρος διαπραγματεύσεων έχει προγραμματιστεί για το πρώτο τρίμηνο του 2009.

Καταψήφισε το ΚΚΕ

Mε δήλωσή του πριν από την ψηφοφορία στην Επιτροπή, ο ευρωβουλευτής του KKΕ, Γιώργος Tούσσας, ζήτησε να καταψηφιστεί η σχετική Εκθεση που εγκρίνει τη συμφωνία και αφού αναφέρθηκε στο πρόσφατο έγκλημα στη Γάζα σημείωσε ανάμεσα σε άλλα: «Στις συνθήκες αυτές, είναι απαράδεκτη η έγκριση της αεροπορικής συμφωνίας της ΕΕ με το Ισραήλ. Tο ελάχιστο που θα έπρεπε να κάνει η Επιτροπή Μεταφορών, ως ένδειξη αποφασιστικής καταδίκης της εγκληματικής πολιτικής του Ισραήλ, θα ήταν να ζητήσει το πάγωμα της συμφωνίας, όπως και κάθε συμφωνίας ή διαπραγμάτευσης με το Ισραήλ. Αντίθετα, όχι μόνο εγκρίνει τη συμφωνία αυτή, αλλά ετοιμάζεται να ψηφίσει στην επόμενη συνεδρίασή της, στις 17.2.2009.

Το γεγονός αυτό αποτελεί μια ακόμη απόδειξη ότι η ΕΕ και το Ευρωκοινοβούλιο, προωθούν με προσήλωση την, αποφασισμένη από το Συμβούλιο της ΕΕ, αναβάθμιση των σχέσεων ΕΕ - Ισραήλ, στήριξαν το βάρβαρο πόλεμο του Ισραήλ ενάντια στο λαό της Παλαιστίνης, στηρίζουν συνολικά την ιμπεριαλιστική του πολιτική στην περιοχή, ενταγμένη στους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς ΕΕ - HΠA - NATO στην ευρύτερη περιοχή της Mέσης Ανατολής».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ