Πέμπτη 12 Φλεβάρη 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
ΤΟΜΕΑΣ ΜΕΤΑΦΟΡΩΝ
Στόχος οι ιδιωτικοποιήσεις

Η πολιτική των αντιδραστικών μεταρρυθμίσεων και των σαρωτικών ιδιωτικοποιήσεων στον τομέα του υπουργείου Μεταφορών - Επικοινωνιών είναι για την κυβέρνηση «θεσμικός και οικονομικός στόχος».

Το στίγμα αυτό έδωσε χτες ο υπουργός Μεταφορών - Επικοινωνιών Ευρ. Στυλιανίδης, ξεκαθαρίζοντας ότι η κυβέρνηση θα προχωρήσει στην πλήρη εναρμόνιση με τις προσταγές της Ευρωπαϊκής Ενωσης. Οπως ανέφερε ο υπουργός, «η μεταρρύθμιση και οι αποκρατικοποιήσεις εκεί που έχουν ξεκινήσει, όπως, για παράδειγμα, στην "Ολυμπιακή Αεροπορία", θα προχωρήσουν», όπως θα προχωρήσει και «η εναρμόνιση του θεσμικού μας πλαισίου με αυτό της Ευρωπαϊκής Ενωσης». Ειδικότερα για τον όμιλο της «Ολυμπιακής» και τις απευθείας διαπραγματεύσεις με τη MIG, ο Ευρ. Στυλιανίδης εμφανίστηκε «μετρημένα αισιόδοξος» πως «όλα θα πάνε καλά». Σε ερώτηση αν υπάρχουν άλλοι ενδιαφερόμενοι, είπε ότι «εμφανίζεται μια κινητικότητα, αλλά ακόμα δεν έχει συγκεκριμενοποιηθεί».

Για το «σχέδιο ανασυγκρότησης» του ΟΣΕ, που προβλέπει δραστική μείωση του προσωπικού, περικοπές δρομολογίων και σημαντικές αυξήσεις στα εισιτήρια, ο Ευρ. Στυλιανίδης είπε ότι έχει ήδη πάρει τις απόψεις «συμβούλων της αγοράς» και πρόσθεσε ότι «αυτή τη στιγμή βρισκόμαστε σε συνεχή συζήτηση για να δούμε πώς θα εξελιχθεί το "project" που είχε προσχεδιαστεί, με τις κατάλληλες όμως συμπληρώσεις και διορθώσεις στα σημεία εκείνα που κρίνονται αναγκαίο να γίνουν».

Για τις προωθούμενες ιδιωτικοποιήσεις στα περιφερειακά αεροδρόμια μέσω ΣΔΙΤ (Συμπράξεις Δημόσιου και Ιδιωτικού Τομέα), είπε ότι το θέμα μελετάται, καθώς υπάρχουν διαφορετικές προτάσεις που αφορούν την εκχώρηση στους ιδιώτες, πέραν της κατασκευής κτιρίων, και του επιχειρησιακού ελέγχου των αεροδρομίων.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ