Πέμπτη 12 Φλεβάρη 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
«ΠΑΝΑΓΡΟΤΙΚΗ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ»
Καλεί στην παναγροτική σύσκεψη

Το Σάββατο 14 του Φλεβάρη η πανελλαδική σύσκεψη στον Παλαμά Καρδίτσας

Κάλεσμα μαζικής συμμετοχής στη σύσκεψη που διοργανώνει το Μπλόκο της Νίκαιας, μεθαύριο Σάββατο, στις 12 το μεσημέρι, στον Παλαμά Καρδίτσας, με στόχο την ανασυγκρότηση του κινήματος, τη λειτουργία και ισχυροποίηση των αγροτικών συλλόγων και την ενίσχυση του αγωνιστικού πόλου, απευθύνει η Παναγροτική Αγωνιστική Συσπείρωση σε όλες τις δυνάμεις που συσπειρώνονται με το πλαίσιο πάλη της, τις Ομοσπονδίες, τους Αγροτικούς Συλλόγους, τις Επιτροπές Αγώνα, τα μπλόκα σε όλη την Ελλάδα.

Το κάλεσμα απηύθυναν σε χτεσινή συνέντευξη Τύπου τα μέλη της Πανελλαδικής Γραμματείας της ΠΑΣΥ, που συνεδρίασε στη Λάρισα, επισημαίνοντας ότι επόμενος μεγάλος σταθμός του αγροτικού κινήματος θα είναι ο μαζικός και αγωνιστικός γιορτασμός του Κιλελέρ την Κυριακή 15 Μάρτη, που γίνεται με ευθύνη των Ενωτικών Ομοσπονδιών και της Επιτροπής Αγώνα του Μπλόκου της Νίκαιας.

«Η Πανελλαδική Γραμματεία της ΠΑΣΥ - τονίστηκε στη συνέντευξη Τύπου - χαιρετίζει αγωνιστικά όλους τους αγρότες που συμμετείχαν στις κινητοποιήσεις, που έδωσαν μαζικό και μαχητικό "παρών" στα μπλόκα του αγώνα, ανέδειξαν τα οξυμένα προβλήματα που αντιμετωπίζει σήμερα κυρίως η μικρομεσαία αγροτιά και αποκάλυψαν τους υπεύθυνους αυτής της κατάστασης που δεν είναι άλλος από την αντιαγροτική πολιτική της ΚΑΠ, αλλά και των ελληνικών κυβερνήσεων. Χαιρετίζουμε ιδιαίτερα τη μαζική συμμετοχή των νέων αγροτών, καθώς και τη μαχητική αλληλεγγύη που εκφράστηκε από το εργατικό - λαϊκό κίνημα κόντρα στις απόπειρες για ενεργοποίηση του λεγόμενου "κοινωνικού αυτοματισμού"».

Τα μέλη της Πανελλαδικής Γραμματείας της ΠΑΣΥ υπογράμμισαν ότι στις κινητοποιήσεις αναδείχτηκαν οι δύο βασικές γραμμές που συγκρούονται στο αγροτικό κίνημα και σημείωσαν: « Μέσα από αυτόν τον αγώνα μας διαπιστώσαμε, για μια ακόμη φορά, τον επικίνδυνο ρόλο των ΓΕΣΑΣΕ - ΣΥΔΑΣΕ - ΠΑΣΕΓΕΣ καθώς και το λεγόμενο "νέο κίνημα" που επιχειρήθηκε να κατασκευαστεί αυτό το διάστημα, των αγροτοσυνδικαλιστών που στηρίζουν την ΚΑΠ και την αντιαγροτική πολιτική των μέχρι τώρα κυβερνήσεων. Είδαμε, για άλλη μια φορά, τους αγροτοσυνδικαλιστές αυτούς να σπάνε τα μπλόκα στην πιο κρίσιμη φάση των κινητοποιήσεων προσφέροντας πολύτιμες υπηρεσίες στην κυβέρνηση.

Εγινε φανερό ότι στο αγροτικό κίνημα σήμερα υπάρχουν και συγκρούονται δύο βασικές γραμμές. Η πρώτη εκφράζει τα συμφέροντα των μεγαλοαγροτών, υπονομεύει τις κινητοποιήσεις στο πιο κρίσιμο σημείο τους, όπως έγινε στα μπλόκα των Τεμπών και Μικροθηβών. Η δεύτερη γραμμή συγκρούεται με την ΚΑΠ και τον ΠΟΕ, εκφράζει τα συμφέροντα της μικρομεσαίας αγροτιάς. Η γραμμή πάλης και τα αιτήματα που έθεσαν οι Ομοσπονδίες και τα μπλόκα τα οποία στήριξε και η ΠΑΣΥ, απαντούν στις σημερινές ανάγκες, συμβάλλοντας στο άνοιγμα του δρόμου ανάπτυξης που θα υπηρετεί τους μικρομεσαίους αγρότες και τις οικογένειές τους».

Και καταλήγοντας, επεσήμαναν, ότι η πείρα που αποκομίστηκε από τις κινητοποιήσεις όλα αυτά τα χρόνια, δείχνει ότι οι αγώνες όσο μαζικοί και αν είναι δεν φτάνουν από μόνοι τους να αποτρέψουν το ξεκλήρισμα των μικρομεσαίων αγροτών. Χρειάζεται, πρόσθεσαν, να εφαρμοστεί μια φιλοαγροτική πολιτική, κάτω και από την πίεση του κινήματος, με κύρια χαρακτηριστικά:

  • Την ολόπλευρη ανάπτυξη της αγροτικής οικονομίας που θα αξιοποιεί τα πλεονεκτήματα της χώρας μας και θα ανταποκρίνεται στις διατροφικές ανάγκες του λαού μας.
  • Θα στηρίζεται στις καθετοποιημένες κρατικές αγροτικές επιχειρήσεις και τους παραγωγικούς συνεταιρισμούς των μικρομεσαίων αγροτών.
  • Θα αντιμετωπίζει τις σύγχρονες ανάγκες των κατοίκων της υπαίθρου μέσα από αποκλειστικά δημόσια δωρεάν και αποκεντρωμένα συστήματα Υγείας, Πρόνοιας και Παιδείας.
  • Θα αναβαθμίζει κοινωνικά, οικονομικά και πολιτιστικά την ύπαιθρο.
ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Στον ίδιο «ντορό»...(2017-01-06 00:00:00.0)
Και η δράση των μεγαλοαγροτών(2010-01-17 00:00:00.0)
Αύριο η πανελλαδική σύσκεψη στον Παλαμά(2009-02-13 00:00:00.0)
Η πρόταση του ΚΚΕ(2009-02-01 00:00:00.0)
Ραντεβού στα Τέμπη!(2008-12-16 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ