Παρασκευή 20 Οχτώβρη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 39
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
ΠΑΟ
Αγωνία μέχρι τέλους

Το «κρυφτούλι» που παίχτηκε το βράδυ της περασμένης Τετάρτης στο ΟΑΚΑ, δεν είχε νικητή όσο κι αν το τελικό 0-0 μεταξύ του Παναθηναϊκού και του Αμβούργου, αποπνέει αίσθημα αισιοδοξίας για τη συνέχεια στους κόλπους των «πρασίνων». Οι τρεις πολύτιμοι βαθμοί της νίκης είχαν βρει... έξυπνη κρυψώνα, καθώς κατάφεραν με ασφάλεια να κρυφτούν πίσω από το σύνδρομο (κόμπλεξ) της καχυποψίας και της ανασφάλειας κυρίως των παιχτών αλλά και των τεχνικών, των δύο μεγάλων ευρωπαϊκών ομάδων που «έπαιζαν» τον καθορισμό της «μοίρας» τους, στο μεγαλύτερο διασυλλογικό θεσμό της «γηραιάς».

Ομως, το «κρυφτούλι», όπως είναι γνωστό, είναι παιχνίδι για τα παιδιά και δε χωράει σε έναν αγωνιστικό χώρο που ακριβοπληρωμένοι παίχτες βρίσκονται στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος χιλιάδων ανθρώπων. Αυτών, που με ή χωρίς ευκολία εξασφάλισαν ένα εισιτήριο με την ελπίδα να χαρούν τη διεξαγωγή ενός απολαυστικού θεάματος και πολύ περισσότερο την προσπάθεια για την απόκτηση ενός θετικού αποτελέσματος για την ομάδα τους.

Ο Νίκος Λυμπερόπουλος, φάνηκε να «πιάνει» το ευαίσθητο αυτό κομμάτι του αγώνα της Καλογρέζας και με δηλώσεις του ζήτησε συγνώμη για την εμφάνιση της ομάδας του: «Ξέραμε πως το παιχνίδι θα ήταν δύσκολο αλλά μπορούσαμε να κερδίσουμε, και ευχαριστούμε τον κόσμο, ο οποίος ήταν συγκλονιστικός. Ζητάμε συγγνώμη που δεν μπορέσαμε να του χαρίσουμε τη νίκη. Ο κόσμος κατάλαβε ότι η ομάδα έχει πολλές δυνατότητες και πλέον όλα είναι ανοιχτά για την πρόκριση. Πιστεύουμε στην ομάδα και στους εαυτούς μας, και στα δύο παιχνίδια που απομένουν θα τα δώσουμε όλα». Από την πλευρά του, ο τεχνικός της ομάδας Αγγελος Αναστασιάδης, δηλώνει αισιόδοξος για τη συνέχεια, λέγοντας μεταξύ άλλων, πως οι παίχτες του τα έχουν δώσει όλα: «Αποδείχτηκε ότι είναι ο πιο δύσκολος όμιλος, αφού οι ομάδες είναι ισοδύναμες, και δεν μπορείς να προβλέψεις τα αποτελέσματα. Η πρόκριση θα κριθεί από τις λεπτομέρειες και πλέον έχουμε σαν στόχο τη νίκη στις αναμετρήσεις με Λα Κορούνια και Γιουβέντους. Το έργο μας στην Ισπανία έχει γίνει δύσκολο. Η πρόκριση θα κριθεί την τελευταία αγωνιστική και μέχρι τότε θα είμαστε στα τηλέφωνα για να μάθουμε ποιος θα περάσει. Θέλω να παίζει η ομάδα ποδόσφαιρο. Και αυτό θα κάνει». Παράλληλα, τη δική του γνώμη για τον αγώνα, είπε και ο Καρλ Χάινς Φλίπσεν: «Με νίκη θα ήμασταν πρώτοι. Δυστυχώς χάσαμε την ευκαιρία. Καμία από τις δύο ομάδες δεν ανοίχτηκε». Από την άλλη πλευρά, ο τεχνικός της ομάδας του Αμβούργου (σ.σ. Ο Φ. Πάγκελσντορφ τις τελευταίες μέρες ζει το προσωπικό του δράμα καθώς η μικρή του κόρη υποβλήθηκε σε εγχείρηση ανοιχτής καρδιάς) μετά τη λήξη της αναμέτρησης ανέφερε: «Ο Παναθηναϊκός πήγε πολύ καλά κυρίως στην άμυνα. Αυτό μας δυσκόλεψε. Πίστευα πως θα μπορούσα να χαρώ ένα γκολ, όμως αν κρίνουμε από άλλα αποτελέσματα, το 0-0 είναι μία καλή ισοπαλία. Δεν έχει κριθεί τίποτα σε ό,τι αφορά την 3η θέση στον όμιλό μας» (σ.σ. 5ος όμιλος).


Ο Λεωνίδας Βόκολος σε φάση από τον αγώνα με το Αμβούργο

Sportidea

Ο Λεωνίδας Βόκολος σε φάση από τον αγώνα με το Αμβούργο

Μυρτώ ΒΩΣΣΟΥ


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ