Παρασκευή 20 Οχτώβρη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 39
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
ΔΙΕΘΝΗ
Αλλος για... Αγγλία

Σε σίριαλ έχει μεταβληθεί το θέμα του αντικαταστάτη του Κέβιν Κίγκαν στον πάγκο της εθνικής Αγγλίας, αφού οι φήμες σχετικά με τον επόμενο ομοσπονδιακό τεχνικό διαδέχονται η μία την άλλη. Πάντως το τελευταίο «επεισόδιο» έχει να κάνει με τον πρώην τεχνικό της Γερμανίας, Μπέρτι Φογκτς, όπου μια επικείμενη πρόσληψή του στον πάγκο της εθνικής Αγγλίας είχε ξεσηκώσει θύελλα αντιδράσεων. Σε ραδιόφωνο της πατρίδας του ο Γερμανός τεχνικός επιβεβαίωσε το γεγονός δηλώνοντας χαρακτηριστικά: «Μου έγινε πρόταση από την αγγλική ποδοσφαιρική ομοσπονδία. Ξέρουν τη δουλιά μου. Γνωρίζουν την ειλικρίνειά μου, τις τεχνικές μου γνώσεις αλλά και το ότι έχω αρχές. Αυτές είναι αξίες στο αγγλικό ποδόσφαιρο». Παρ' όλα αυτά λίγες ώρες μετά ήρθε το... άδειασμα από την ποδοσφαιρική ομοσπονδία της Αγγλίας. «Σε κανέναν δεν έχουμε κάνει πρόταση ως τώρα. Δεν έχουμε πλησιάσει κανέναν», είπε χαρακτηριστικά εκπρόσωπος της ομοσπονδίας. Ετσι, ο Τέρι Βέναμπλς, πρώην τεχνικός της Αγγλίας παραμένει το πρώτο φαβορί για τη θέση αυτή.

  • Πρόωρο... αντίο από τους στίβους θα πει η «χρυσή» Ολυμπιονίκης του Σίδνεϊ αλλά και κάτοχος του παγκόσμιου ρεκόρ στο ακόντιο, Τρίνε Χάτεσταντ. Σύμφωνα με νορβηγική εφημερίδα του Οσλο, η Χάτεσταντ έχει αποφασίσει να εγκαταλείψει το ακόντιο και να ασχοληθεί με δουλιά γραφείου σε εταιρία της χώρας της. Η 34χρονη Νορβηγίδα πρωταθλήτρια έχει κατακτήσει δύο χρυσά μετάλλια σε Παγκόσμια Πρωταθλήματα (1993 και 1997), ένα χάλκινο το 1999, ενώ έχει αναδειχτεί χρυσή πρωταθλήτρια Ευρώπης το 1994. Τέλος, πέρα από το Σίδνεϊ, έχει ανέβει άλλη μία φορά σε Ολυμπιακό βάθρο (χάλκινο μετάλλιο στην Ολυμπιάδα της Ατλάντα το 1996).
  • Την πεποίθησή του ότι η επιτυχία επί της Παρί Σεν Ζερμέν σημαίνει το τέλος της κρίσης στην Μπάγερν Μονάχου εξέφρασε ο διεθνής τερματοφύλακας των Βαυαρών, Ολιβερ Καν. Σημειώνεται ότι η νίκη με 2-0 επί των παριζιάνων σταμάτησε ένα σερί τριών ηττών για την πρωταθλήτρια Γερμανίας. «Βλέπω το τέλος της κρίσης. Οταν επιστρέψουν όλοι οι τραυματίες, όλα θα επιστρέψουν στους κανονικούς ρυθμούς και θα είμαστε δυνατοί όσο ποτέ», υποστήριξε ο Καν. που τόνισε ότι θα πρέπει να κερδίσουν οπωσδήποτε το επόμενο παιχνίδι κόντρα στη Χέλσιμποργκ στο Τσάμπιονς Λγικ. Υπενθυμίζεται ότι η Μπάγερν μετά τη νίκη της αυτή βρίσκεται στην πρώτη θέση του ομίλου με 9 βαθμούς έχοντας εξασφαλίσει ουσιαστικά την πρόκριση στην επόμενη φάση.

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ