Παρασκευή 13 Φλεβάρη 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 15
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
Χρήσιμος «αντάρτης» ο Γ. Μανώλης...
  • Το Μέγαρο Μαξίμου αναγνώρισε τις πολύτιμες υπηρεσίες που έχει προσφέρει και δεν έκανε δεκτή την «εικονική» παραίτησή του
  • Συντηρείται, μετά και την τοποθέτηση του Κ. Καραμανλή στη Βουλή, η εκλογολογία

Με ηχηρό τρόπο έσκασε η φούσκα της «ανταρσίας» του Γ. Μανώλη, επιβεβαιώνοντας περίτρανα ότι τέτοιες ανταρσίες είναι «σικέ» και αφορούν τη διαμάχη για τη μοιρασιά της λείας της εξουσίας.

Το Μέγαρο Μαξίμου και η Ρηγίλλης πρόσφεραν σωσίβιο στο γνωστό μαϊντανό των τηλεπαραθύρων, αναγνωρίζοντας προφανώς τις υπηρεσίες που έχει προσφέρει στο παρελθόν και βέβαια θα συνεχίσει και στο μέλλον. Παράλληλα, δημιουργούνται εύλογα ερωτήματα για το ρόλο του Γ. Μανώλη στα παιχνίδια εξουσίας και διαδοχής στο κυβερνών κόμμα, για το αν δηλαδή κινήθηκε «αυτόνομα» ή ήταν σε συνεννόηση με ορισμένα «κέντρα» στην κυβέρνηση. Αν και αρχικά το Μέγαρο Μαξίμου αποδοκίμασε δημόσια τα σενάρια διαδοχής και την επίθεση που είχε εξαπολύσει ο βουλευτής Αργολίδας στην Ντ. Μπακογιάννη, ωστόσο χτες δεν έκανε αποδεκτή την «εικονική» παραίτησή του, διασώζοντάς τον ταυτόχρονα από την (αυτο)γελοιοποίηση. Για πολλοστή φορά ο Γ. Μανώλης «κατάπιε» τις απειλές του για παραίτηση, μετά το «άδειασμα» που του είχε γίνει με την προχτεσινή ανακοίνωση του Γ. Τραγάκη. Αντί λοιπόν να παραιτηθεί, προτίμησε να σκηνοθετήσει μια θεαματική κωλοτούμπα, σε συνεννόηση και με τη βοήθεια και της Ρηγίλλης. Εριξε λοιπόν το μπαλάκι της παραίτησης στο κόμμα του, με δύο επιστολές που έστειλε χτες το πρωί στον ΓΓ της ΚΟ Γ. Τραγάκη και τον γραμματέα της ΚΕ της ΝΔ Λ. Ζαγορίτη. Σε αυτές έθετε την παραίτησή του ...στη διάθεση του κόμματος και ζητούσε να κρίνουν τα συλλογικά όργανα της ΝΔ εάν με τις δηλώσεις του έβλαψε το κόμμα.

Μετά από σύσκεψη που έγινε χτες το απόγευμα στα γραφεία της ΝΔ στη Βουλή αποφασίστηκε να μη γίνει αποδεκτή η παραίτηση του χρήσιμου «αντάρτη». «Μετά τις εξηγήσεις που δόθηκαν από τον βουλευτή, η παραίτησή του δεν έγινε αποδεκτή, αφού άλλωστε ουδέποτε του εζητήθη», αναφέρεται στην ανακοίνωση που εκδόθηκε αργότερα. Από την πλευρά του ο Γ. Μανώλης ανέλαβε να δηλώσει ότι «ποτέ δεν είχε την πρόθεση να δημιουργήσει προβλήματα στο κόμμα και την κυβέρνηση».

Παραμένει η εκλογολογία

Την ίδια στιγμή όμως ο κουρνιαχτός της εκλογολογίας δεν καταλαγιάζει, πολύ περισσότερο που ο ίδιος ο Κ. Καραμανλής χτες στη Βουλή απέφυγε να δεσμευτεί για το χρόνο πρόωρης προσφυγής στις κάλπες, θέλοντας προφανώς να έχει «λυμένα τα χέρια του». Δεν είναι τυχαίο ότι την ίδια στιγμή κυβερνητικά στελέχη επιχειρούν να δημιουργήσουν την αίσθηση ότι ανατρέπεται το αρνητικό κλίμα, «αδιαφορώντας» για το άνοιγμα της ψαλίδας που δείχνουν οι δημοσκοπήσεις.

«Εχουμε βάθος χρόνου. Θεωρώ ότι η 4ετία τελειώνει αρκετά αργά από σήμερα», δήλωσε ο υπουργός Μεταφορών Ευ. Στυλιανίδης, σπεύδοντας όμως να συμπληρώσει πως «ακόμα και αν για τους οποιαδήποτε λόγους χρειαστεί να γίνουν εκλογές νωρίτερα, εμένα η ατμόσφαιρα μου δείχνει ότι πάλι εμείς θα είμαστε στο τιμόνι». Επεξηγώντας την αισιοδοξία του, είπε πως «βλέπω ότι σε μια δύσκολη περίοδο που όλα για την κυβέρνηση πήγαν ανάποδα, από την άποψη της οικονομικής συγκυρίας, ο πρωθυπουργός αυξάνει την αξιοπιστία του και η ψαλίδα που είχε εντυπωσιακά αυξηθεί, ξαναμειώνεται». Παράλληλα, χαρακτήρισε άκαιρη και άστοχη τη διαδοχολογία.

Ακόμα πιο αισιόδοξος ο Γ. Βαρβιτσιώτης υποστήριξε (στην ΕΡΑ) ότι «αν πάμε για (σ.σ. πρόωρες) εκλογές, θα τις πάρει ο Καραμανλής». Και αυτό επειδή «παρά το γεγονός ότι υπάρχουν δημοσκοπήσεις που δίνουν στο ΠΑΣΟΚ 2-3 μονάδες μπροστά, η γενική αίσθηση είναι ότι το ΠΑΣΟΚ δεν τραβάει».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ