Παρασκευή 13 Φλεβάρη 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 15
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Φ. ΜΑΝΟΥΣΗΣ
Επίθεση στο πρωθυπουργικό περιβάλλον

Επίθεση στους συνεργάτες του πρωθυπουργού εξαπέλυσε χτες ο εφοπλιστής Φ. Μανούσης που κατέθεσε στον ανακριτή για την υπόθεση εκβίασής του από συνεργάτη του πρώην υπουργού Εμπορικής Ναυτιλίας Αρ. Παυλίδη με αντάλλαγμα τα δρομολόγια της άγονης γραμμής.

Ο εφοπλιστής κατέθεσε επιστολή που απέστειλε στον πρωθυπουργό Κ. Καραμανλή στις 18 Νοέμβρη, όπου καταγγέλλει πως υπήρξε συνεννόηση ανάμεσα στο Μέγαρο Μαξίμου και στον πρώην υπουργό Αρ. Παυλίδη, προκειμένου να υπάρξει ευνοϊκή δικαστική εξέλιξη. Επίσης, αποκάλυψε ότι άλλος ένας συνεργάτης του Αρ. Παυλίδη στη Ρόδο ενέχεται στον εκβιασμό.

Ειδικότερα, στην επιστολή προς τον πρωθυπουργό ο Φ. Μανούσης υποστηρίζει ότι από τα τέλη του 2006 είχε ενημερώσει τον πρόεδρο της Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής Ν. Καραμάριο πως ο Π. Ζαχαρίου, στενός συνεργάτης του Αρ. Παυλίδη, είχε ζητήσει το ποσό των 800.000 ευρώ για να έχει ισότιμη μεταχείριση στη δρομολόγηση πλοίων στις άγονες γραμμές. Σύμφωνα πάντα με τον Φ. Μανούση, ο Ν. Καραμάριος τον διαβεβαίωσε πως θα μεταφέρει τα γεγονότα στον πρωθυπουργό, ενώ στη συνέχεια ο εφοπλιστής είχε απευθυνθεί και στο διευθυντή του γραφείου του πρωθυπουργού Γ. Αγγέλου για τη δράση των τρωκτικών.

Τέλος, ο εφοπλιστής είπε ότι ο Γ. Αγγέλου ζήτησε εξηγήσεις από τον Αρ. Παυλίδη και αυτό ήταν η αφορμή να περάσει στην αντεπίθεση ο πρώην υπουργός και να καταθέσει στον Αρειο Πάγο μηνυτήρια αναφορά για εκβιασμό, αλλά με απώτερο σκοπό να κρύψει τις δικές του ανομίες.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ