Παρασκευή 20 Οχτώβρη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 35
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
Πρεμιέρες στη Θεσσαλονίκη

«Μετά την πρόβα» στο θέατρο«Αμαλία»
«Μετά την πρόβα» στο θέατρο«Αμαλία»
Η θεατρική ζωή άρχισε και για την πόλη της Θεσσαλονίκης. Δύο αυλαίες ανοίγουν σήμερα και μια την Κυριακή για τα παιδιά:

  • «Το κοντραμπάσο» του Πάτρικ Ζίσκιντ ανεβαίνει σε συμπαραγωγή του ΚΘΒΕ με το «Νέο Θεατρικό Εργαστήρι Θεσσαλονίκης», στο θέατρο «Αυλαία» της Θεσσαλονίκης (τηλ. 243066). Μια σχέση έρωτα και εξάρτησης από τη μουσική, ένας θεατρικός ήρωας ιδιαίτερος και γοητευτικός, που περιγράφει το κοντραμπάσο ως «το θεμέλιο λίθο της ορχηστικής μουσικής», αλλά και «το πιο κακόμορφο όργανο που επινόησε ο άνθρωπος». Το ατμοσφαιρικό κείμενο του γνωστού συγγραφέα Πάτρικ Ζίσκιντ χρησιμοποιεί ως αφορμή το κοντραμπάσο για να μιλήσει για τον άνθρωπο, τη μοναξιά του και τη συνύπαρξη με τους άλλους. Η παράσταση ανεβαίνει σε μετάφραση Μαρίας Αγγελίδου, σκηνοθεσία Πάνου Χαρίτογλου, σκηνογραφία - εικαστική επιμέλεια Θάνου Καρώνη, διδασκαλία κοντραμπάσου - μουσική επιμέλεια Γιώργου Γράλιστα. Ερμηνεύει ο Κώστας Γακίδης. Η πρεμιέρα θα δοθεί σήμερα Παρασκευή20 του Οκτώβρη και θα παίζεται μέχρι την Κυριακή19 Νοέμβρη 2000.
  • Πρεμιέρα, σήμερα, και στο θέατρο «Αμαλία», όπου η Πειραματική Σκηνή της «Τέχνης» παρουσιάζει το έργο του Μπέργκμαν «Μετά την πρόβα». Η σημερινή και αυριανή παράσταση δίνεται στο πλαίσιο των «Δημητρίων». Η μετάφραση είναι του Νικηφόρου Παπανδρέου, η σκηνοθεσία του Πέτρου Ζηβανού, τα σκηνικά - κοστούμια της Λίλας Καρακώστα και οι φωτισμοί του Στράτου Κουτράκη. Παίζουν: Δημήτρης Ναζίρης, Ειρήνη Πίκου, Εφη Σταμούλη. Το έργο του Μπέργκμαν, γνωστό από την ομότιτλη ταινία, αποτελεί μια διεισδυτική ματιά στον κόσμο του θεάτρου και στις σχέσεις θεάτρου και ζωής. Ο μεγάλος δημιουργός μάς καλεί να ανακαλύψουμε το «πίσω μέρος» του θεάτρου, φωτίζοντας τη σχέση σκηνοθέτη και ηθοποιών, δείχνοντας την επικίνδυνη ισορροπία καλλιτεχνικών και προσωπικών σχέσεων.
  • Την Κυριακή, στις 11 το πρωί, στο θέατρο «Παλλάς» της Θεσσαλονίκης, η Παιδική σκηνή του «Νέου Θεάτρου», στο πλαίσιο των «Δημητρίων», παρουσιάζει το μιούζικαλ του Ντέιβιντ Γουντ «Η χάρτινη πόλη». Η μετάφραση είναι του Κωστή Κολώτα, η σκηνοθεσία και οι χορογραφίες του Ισίδωρου Σιδέρη, σκηνικά - κοστούμια Γιάννη Κατρανίτσα, μουσική Γιώργου Χριστιανάκη. Παίζουν: Ιωάννα Κατσαρού, Χρήστος Πασσαλής, Δημήτρης Παπιόπουλος, Νίκος Ορτετζάτος, Γιώργος Καρύδας, Θεανώ Αμοιρίδου, Μένη Κωνσταντινίδου.

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ