Παρασκευή 20 Οχτώβρη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 35
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
Κινηματογραφικά μεσημέρια

Η αφίσα της ταινίας του Λαρς Φον Τρίερ
Η αφίσα της ταινίας του Λαρς Φον Τρίερ
Την αναβίωση του θεσμού της κυριακάτικης, πρωινής, κινηματογραφικής λέσχης, επιχειρεί το Ελληνικό Κέντρο Κινηματογράφου (ΕΚΚ), μέσω του εναλλακτικού δικτύου διανομής του, Filmcenter 2000, και σε συνεργασία με το περιοδικό «Αθηνόραμα». Αποτέλεσμα της συνεργασίας αυτής είναι η δημιουργία της Κινηματογραφικής Λέσχης του «α» στον κινηματογράφο «Απόλλων Renault», όπου στις 12 το μεσημέρι θα προβάλλονται ταινίες και ακολουθούν συζητήσεις.

Ο νέος θεσμός εγκαινιάζεται την Κυριακή 22/10 με την προβολή της ταινίας του Λαρς Φον Τρίερ, «Χορεύοντας στο σκοτάδι». Το πρόγραμμα προσανατολίζεται σε avant premieres, παρουσίαση νέων τάσεων του ελληνικού κινηματογράφου και αναδρομή σε κλασικές ταινίες. Για το άμεσο μέλλον έχουν προγραμματιστεί οι ταινίες «Η γη τρέμει» του Λουκίνο Βισκόντι, «Η ελευθερία είναι ο παράδεισος» του Σεργκέι Μποντρόφ και «Η Γη» του Ντοβζένκο.

Η Κινηματογραφική Λέσχη του «α» δε θα έχει κάρτα μελών, αλλά ένα εισιτήριο των 1.500 δραχμών.

Εξάλλου, το Filmcenter 2000 συνεχίζει να συνδυάζει τον κινηματογράφο με τη μουσική μετά την επιτυχία του εγχειρήματος με την προβολή της ταινίας «Luna Papa» και του συγκροτήματος «Balkan».

Ετσι, στον κινηματογράφο «Τριανόν», από 23/10 - 27/10, θα προβάλλεται σε πρώτη προβολή η ταινία του Ντομινίκ Μολ, «Χάρι, ο καλύτερος φίλος του ανθρώπου», με τους Σερζί Λοπέζ, Ματίλντ Σενιέ, Λοράν Λουκάς. Στις 10 μ.μ., ανάμεσα στις δύο προβολές, η Τυνήσια τραγουδίστρια Λάμια Μπεντίουι με τη συνοδεία της Κάρολιν Πέιτζ στο πιάνο, θα κάνουν μια μουσική αναδρομή στο γαλλικό τραγούδι από τη δεκαετία του '30 μέχρι σήμερα.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ