Παρασκευή 20 Φλεβάρη 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 30
ΔΙΕΘΝΗ
ΑΦΓΑΝΙΣΤΑΝ
Μόνιμα στο στόχαστρο του ΝΑΤΟ

ΜΠΙΣΚΕΚ - ΚΡΑΚΟΒΙΑ - ΟΥΑΣΙΓΚΤΟΝ.--

Να εξασφαλίσουν την «ασφάλεια της διεξαγωγής των προεδρικών εκλογών» στο Αφγανιστάν αποφάσισαν χτες οι υπουργοί Αμυνας του ΝΑΤΟ, κατά τη συνάντησή τους στην Κρακοβία της Πολωνίας. Υπογράμμισαν ότι για τη «Συμμαχία» η κατοχή αποτελεί την υπ' αριθμόν ένα προτεραιότητά τους για το 2009 και δεσμεύτηκαν να παράσχουν στην κατοχή τις απαραίτητες δυνάμεις για την «ασφαλή διεξαγωγή των εκλογών», που φυσικά θα τους επιτρέψει και τη μέγιστη δυνατή παρέμβαση.

Χτες μέλη και φίλοι του ΚΚ Πολωνίας μαζί με άλλους αντιιμπεριαλιστές διαδήλωσαν ενάντια στις επεμβάσεις του ΝΑΤΟ, ενάντια στη συμμετοχή της Πολωνίας στα ιμπεριαλιστικά εγκλήματα, στο χώρο που συνεδρίαζαν οι αξιωματούχοι της... λυκοσυμμαχίας.

Ο Αμερικανός υπουργός Αμυνας, Ρόμπερτ Γκέιτς, από την πλευρά του απαίτησε από τους συμμάχους να δώσουν περισσότερα στην κατοχή, προκειμένου να αντιμετωπιστούν οι Ταλιμπάν, ζητώντας έστω μεγαλύτερη συνεισφορά στο «πολιτικό» σκέλος της κατοχής από τους συμμάχους, κατανοώντας τη δυσκολία τους στο στρατιωτικό σκέλος, δηλώνοντας ωστόσο την απογοήτευσή του, από την απροθυμία των μελών του ΝΑΤΟ να συμφωνήσουν στην αύξηση των στρατευμάτων κατοχής τους.

Σε άλλο σημείο, ο Αμερικανός υπουργός Αμυνας Ρόμπερτ Γκέιτς ανακοίνωσε ότι οι ΗΠΑ δεν έχουν ακόμη αποφασίσει την τύχη της λεγόμενης «πυραυλικής» ασπίδας στην Ευρώπη. Ωστόσο αυτό το θέμα δε θίχτηκε ούτε ακροθιγώς μετά το τέλος της συνάντησης των υπουργών Αμυνας ΗΠΑ και Πολωνίας, στη διάρκεια της οποίας υπογράφηκε συμφωνία διμερούς συνεργασίας των δυνάμεων ασφαλείας.

Νωρίτερα, ο Γκέιτς εξέφρασε την ελπίδα μιας «νέας αρχής» με τους Ρώσους, σε τομείς όπως το Αφγανιστάν, όπου όμως παρατήρησε πως η Ρωσία από τη μια εκπέμπει θετικά σήματα για συνεργασία στην Καμπούλ και από την άλλη εργάζεται εναντίον μας π.χ. για τη βάση Μάνας (στο Κιργιστάν). Ταυτόχρονα δήλωσε με έμφαση ότι οι ΗΠΑ είναι διατεθειμένες να πληρώσουν για να τη διατηρήσουν.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ