Σάββατο 28 Φλεβάρη 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 22
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Καταγγελίες για παραχώρηση δημόσιας γης

Τις ευθύνες της Νομαρχίας Θεσσαλονίκης για την παραχώρηση δημόσιας δασικής έκτασης στη Μητρόπολη Θεσσαλονίκης, κατήγγειλε, στην τελευταία συνεδρίαση του Νομαρχιακού Συμβουλίου, η «Νομαρχιακή Αγωνιστική Συνεργασία» (ΝΑΣ). Πρόκειται για 32 στρέμματα δασικής έκτασης στο Πανόραμα που παραχωρήθηκαν στη Μητρόπολη με σκοπό την ανέγερση κέντρου αποθεραπείας και αποκατάστασης, ενώ για την υπόθεση αυτή ήδη διενεργείται προκαταρκτική εξέταση από την Εισαγγελία Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης.

Οπως τόνισε ο εκπρόσωπος της ΝΑΣΘ Μιχάλης Σπυριδάκης, η Νομαρχία δεν έπρεπε να επιτρέψει την παραχώρηση, προσθέτοντας ότι η Εκκλησία έχει πολλούς χώρους για ιδρύματα και δε χρειάζεται δημόσια γη και δασικές εκτάσεις.

Σημειώνεται ότι στην έγγραφη παραγγελία του ο προϊστάμενος της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης ζητά «να διερευνηθεί η υπόθεση με τη συγκέντρωση όλων των κρίσιμων εγγράφων (υπουργική απόφαση, άδεια οικοδομής, έγγραφα Δασαρχείου Θεσσαλονίκης, Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης Θεσσαλονίκης, Δήμου Πανοράματος κ.ά.) που εκδόθηκαν από τις αρμόδιες υπηρεσίες και τη λήψη καταθέσεων όλων των εμπλεκόμενων προσώπων». Στο πλαίσιο της προκαταρκτικής, θα διερευνηθεί αν υπάρχουν ποινικές ευθύνες κατά παντός υπευθύνου - φυσικού αυτουργού ή συμμετόχου - για αδικήματα περί την υπηρεσία ή άλλες αξιόποινες πράξεις του Ποινικού Κώδικα και της Δασικής και Πολεοδομικής Νομοθεσίας.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ