Σάββατο 28 Φλεβάρη 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 22
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Εκδηλώσεις αντιστασιακών
Για τη Μάχη της Κοκκινιάς

O Δήμος Νίκαιας και το Παράρτημα Κοκκινιάς της ΠΕΑΕΑ - ΔΣΕ καλούν σε συμμετοχή στις εκδηλώσεις του γιορτασμού της Μάχης της Κοκκινιάς, που έγινε στις 6, 7 & 8 Μάρτη 1944. Την Παρασκευή 6/3 (5 μ.μ., πλατεία Δαβάκη), εκδήλωση με ομιλία δημάρχου και εκπροσώπων αντιστασιακών, κατάθεση στεφάνων και πορεία προς το Δημαρχείο. Στις 6 μ.μ., στην αίθουσα εκδηλώσεων του Δημαρχείου Νίκαιας, ομιλίες της ΠΕΑΕΑ - ΔΣΕ Κοκκινιάς και του δημάρχου Νίκαιας και καλλιτεχνικό πρόγραμμα με τραγούδια της Εθνικής Αντίστασης από τη Λαϊκή Ορχήστρα της ΚΝΕ. Το διήμερο Πέμπτης - Παρασκευής στην Αίθουσα Εκδηλώσεων του Δημαρχείου, θα λειτουργεί Εκθεση Φωτογραφίας με Θέμα: «ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ», από το αρχείο του Θεόδωρου Αυγέρου.

Για το Μπλόκο της Καλογρέζας

Εκδηλώσεις τιμής για το Μπλόκο της Καλογρέζας, με τη συμπλήρωση 65 χρόνων από την εκτέλεση των 22 ηρώων, διοργανώνουν, την Παρασκευή 6 Μάρτη και την Κυριακή 8 Μάρτη το Παράρτημα της ΠΕΑΕΑ - ΔΣΕ και οι συγγενείς των θυμάτων και οι απόγονοι και φίλοι της Εθνικής Αντίστασης και του ΔΣΕ. Την Παρασκευή, η εκδήλωση θα γίνει στο Συνεδριακό Κέντρο του Δήμου (Π. Ιωακείμ 4) με έκθεση φωτογραφικού και αρχειακού υλικού και τραγούδια της Αντίστασης. Την Κυριακή, στις 11 π.μ., θα γίνει πολιτικό μνημόσυνο στο χώρο του Μνημείου.

Εκδήλωση ΠΕΑΦΕ για την ΕΠΟΝ

Το ΔΣ της Πανελλήνιας Ενωσης Αγωνιστών και Φίλων της ΕΠΟΝ (ΠΕΑΦΕ) καλεί τα μέλη και τους φίλους της ΠΕΑΦΕ, στην αγωνιστική επετειακή εκδήλωση για τα «66 χρόνια της ΕΠΟΝ», που θα γίνει, την Κυριακή 8 Μάρτη, τις ώρες 5 έως 8 το απόγευμα, στην αίθουσα εκδηλώσεων του ξενοδοχείου «Τιτάνια» (Πανεπιστημίου 52). Η εκδήλωση είναι αφιερωμένη στον βετεράνο ΕΠΟΝίτη δημοσιογράφο και επίτιμο πρόεδρο της ΠΕΑΦΕ ΝΙΚΟ ΚΑΡΑΝΤΗΝΟ. Οσοι επιθυμούν, μπορούν να προμηθευτούν προσκλήσεις από τα γραφεία της Ενωσης (Πειραιώς 6, 5ος όροφος - γραφείο 1), κάθε πρωί από 10 π.μ. έως 12 μ. και από το κατάστημα των σ. Λυκούργου και Αργυρώς Τσιρίκου (Βερανζέρου 5 στη στοά, από 10 π.μ. ως 2 μ.μ.).


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ