Παρασκευή 6 Μάρτη 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 21
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
ΚΚΕ
Παρέμβαση για τα τιμολόγια φυσικού αερίου

Η κυβέρνηση ρίχνει τις ευθύνες στο ...ΠΑΣΟΚ, για τις ακριβότερες τιμές που ισχύουν σε Θεσσαλία και Θεσσαλονίκη

Την έντονη διαμαρτυρία των καταναλωτών φυσικού αερίου της Λάρισας, του Βόλου και της Θεσσαλονίκης, που πληρώνουν ακριβά το φυσικό αέριο και μάλιστα πολύ ακριβότερα συγκριτικά με τις τιμές που ισχύουν για την Αττική, μετέφερε χθες στη Βουλή με Επίκαιρη Ερώτηση ο βουλευτής του ΚΚΕ Αντ. Σκυλλάκος, ζητώντας από την κυβέρνηση τη ρύθμιση του θέματος.

Απαντώντας, ο υπουργός Ανάπτυξης Κ. Χατζηδάκης παραδέχτηκε τη διαφορά τιμών που υπάρχει και την απέδωσε στη σχετική 30ετή σύμβαση που υπέγραψαν οι κυβερνήσεις του ΠΑΣΟΚ. Είπε ότι, με βάση τις συμβάσεις αυτές, στην Αττική η τιμή του φυσικού αερίου είναι συνδεδεμένη με την τιμή του πετρελαίου, ενώ στη Θεσσαλονίκη και τη Θεσσαλία η σύνδεση αυτή γίνεται με καθυστέρηση ενός εξαμήνου. Η κυβέρνηση, είπε, ξεκίνησε ήδη συζητήσεις με τη Ρυθμιστική Αρχή Ενέργειας, προκειμένου να αναζητηθεί λύση, αλλά έσπευσε να αναφέρει ότι όσο ισχύουν οι σχετικές συμβάσεις θα υπάρχει η διαφορά στην τιμολόγηση του φυσικού αερίου από περιοχή σε περιοχή.

Ο Αντ. Σκυλλάκος, στην παρέμβασή του, παρατήρησε ότι όταν πέσουν οι τιμές του φυσικού αερίου το Μάη θα είναι δώρο - άδωρο για τους κατοίκους, αφού δε θα το χρειάζονται πλέον. Ζήτησε να αναθεωρηθούν οι σχετικές συμβάσεις με πολιτική παρέμβαση και να επιστραφούν αναδρομικά τα παραπάνω χρήματα που έδωσαν οι κάτοικοι, αφού οι φορείς που έχουν συμβληθεί μεταξύ τους είναι μεν ανώνυμες εταιρείες, αλλά η πλειοψηφία των μετοχών ανήκει στο Δημόσιο και οι πρόεδροί τους διορίζονται από την κυβέρνηση.

Εμείς, είπε, εκτιμούμε ότι τέτοιου είδους προβλήματα θα συνεχίζουν να υπάρχουν από τη στιγμή που άνοιξε ο δρόμος της απελευθέρωσης και της ιδιωτικοποίησης και γι' αυτό προτείνουμε τη σύσταση ενιαίου κρατικού φορέα για την ενέργεια. Την επίλυση του προβλήματος ζήτησε - συμφωνώντας με τον Αντ. Σκυλλάκο - από την έδρα της Βουλής και ο αντιπρόεδρός της Γ. Σούρλας.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ