Παρασκευή 6 Μάρτη 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 20
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ
Ζεστό χρήμα 1,3 δισ. ευρώ στις επιχειρήσεις

Αφορά επιχειρήσεις που απασχολούν μέχρι 50 εργαζόμενους

Ζεστό χρήμα 1,3 δισ. ευρώ θα κατευθυνθεί προς τις επιχειρήσεις, με την ενεργοποίηση προγράμματος του ΕΣΠΑ 2007 - 2013, που ανακοίνωσε χτες το υπουργείο Οικονομίας. Το σχετικό πρόγραμμα αφορά επιχειρήσεις που απασχολούν ως 50 εργαζόμενους και δραστηριοποιούνται σε όλους τους κλάδους της οικονομίας (μεταποίηση, εμπόριο, τουρισμός, παροχή υπηρεσιών).

Με βάση τα κοινοτικά δεδομένα, επιχειρήσεις που απασχολούν ως 50 άτομα προσωπικό, κατατάσσονται στις μικρές, κάτι βέβαια που δεν ισχύει για την περίπτωση της Ελλάδας. Στη χώρα μας, επιχειρήσεις που απασχολούν ως 50 εργαζόμενους κατατάσσονται στις μεσαίου μεγέθους, και από την άποψη αυτή, τα 1,3 δισ. ευρώ του προγράμματος, θα απορροφηθούν κατά μεγάλο μέρος από τις ΑΕ και τις ΕΠΕ.

Σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση, ο ενισχυόμενος προϋπολογισμός κάθε επενδυτικής πρότασης, θα ανέρχεται ως τα 350.000 ευρώ, ενώ το ποσοστό της επιχορήγησης θα ανέρχεται ως το 60% του προϋπολογισμού της επένδυσης. Αναφέρεται επίσης, ότι το συγκεκριμένο πρόγραμμα, επιδιώκει τη δημιουργία νέων θέσεων εργασίας καθώς και τη διατήρηση των υφιστάμενων θέσεων. Αυτό βέβαια, είναι υποκριτικό, δεδομένου, ότι με τον τελευταίο αναπτυξιακό νόμο που ψήφισε η κυβέρνηση της ΝΔ, οι επιχειρήσεις που οι επενδύσεις τους επιχορηγούνται από τον κρατικό προϋπολογισμό, δεν είναι πλέον υποχρεωμένες, να προσλαμβάνουν νέο προσωπικό.

Από την άλλη βέβαια, ακόμα και στην περίπτωση που προβούν σε νέες προσλήψεις, αυτές γίνονται με ελαστικές σχέσεις εργασίας. Ως στόχος τίθεται τέλος, η υποβολή επενδυτικών προτάσεων από τους ενδιαφερόμενους επιχειρηματίες, να ξεκινήσει την πρώτη βδομάδα του Μάη.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ