Τρίτη 10 Μάρτη 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 27
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΔΗΜΟΣ ΑΘΗΝΑΙΩΝ ΓΙΑ ΝΕΚΡΟΤΑΦΕΙΑ
Παράδοση αρμοδιοτήτων σε ιδιώτες

Νέος «Κανονισμός Λειτουργίας Νεκροταφείων» υπερψηφίστηκε χτες στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου της Αθήνας, από τη διοίκηση. Η «Συμπαράταξη για την Αθήνα» καταψήφισε το νέο κανονισμό, αφού, όπως χαρακτηριστικά τόνισε η δημοτική σύμβουλος Ζωή Βαλάση, «είναι όχι μόνο εμφανής, αλλά προκλητικά εμφανής η εμπορευματοποίηση του θανάτου».

Στο νέο κανονισμό προβλέπεται η παραχώρηση σε ιδιώτες και εταιρείες ορισμένων εργασιών εντός του νεκροταφείου που είναι απολύτως συνδεδεμένες με τους τάφους, όπως η καθαριότητα, ο καθαρισμός των μνημείων, το άναμμα των καντηλιών(!), η φύλαξη των νεκροταφείων μπορεί να ανατεθεί σε ιδιώτες, τα ταφικά μνημεία θα μπορούν να κατασκευάζονται από εργολάβους, οι ιδιώτες θα μπορούν να αναλαμβάνουν την ...ξενάγηση του φιλότεχνου κοινού στα μνήματα - δηλαδή, όπως σχολίασε η Ζ. Βαλάση, πρόκειται για «τουριστική αξιοποίηση του θανάτου».

Η Ζ. Βαλάση υπογράμμισε επίσης πως στο Γ΄ Νεκροταφείο η πολιτική κηδεία είναι ακριβότερη απ' την απλή, τη θρησκευτική, ενώ όσον αφορά την αποτέφρωση - με βάση τη Μελέτη Βιωσιμότητας και Σκοπιμότητας της δημοτικής αρχής για το Γ΄ Νεκροταφείο - τα τέλη θα φτάνουν μέχρι και ...800 ευρώ, «καθιστώντας την επιλογή μόνο των πλουσίων». Επιπλέον, καταργείται η δυνατότητα παραχώρησης τάφου τιμής ένεκεν εις το διηνεκές.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ